2 kommentarer

 1. Hej! Jag är väldigt intresserad av LCHF och allt som har med det att göra. Jag är nyfiken och vill lära mig mycket om hela ämnet. Men, jag har två frågor som jag inte riktigt får svar på, undrar om du kanske vet något om dessa;
  påverkar/hur stor påverkan har protein på blodsockret? Läste (minns ej var) att LCHF ska vara dåligt eftersom all protein man äter höjer blodsockret?

  Och sen undrar jag detdär med motion, vissa säger att blodsockret sjunker när man motionerar och andra tvärtom. Jag vet ju att viss sort stress och ångest höjer blodsockret men undrar om motion också gör det?

  Det vore riktigt kul om du fann tid att någon gång ge något svar på detta eller vem jag annars kan vända mig till.
  Väntar tålmodigt , med varma hälsningar
  /Melany 🙂

  • Hejsan och varmt välkommen hit!
   Jag ska inte påstå att jag vet, men om jag förstått saken rätt så kan ett för stor intag av protein göra att blodsockret höjs (fettinlagring). Jag har förstått det som att protein kan omvandlas till kolhydrater vid för högt intag. Man brukar ju rekommendera 1-2 gram protein per kilo kroppsvikt, och 100 g kött innehåller ca 20 gram protein.

   Jag har hört tvärtom att vid träning (strax efter) kan blodsockret ligga lite högre än normal. Jag har själv börjat träna (jogga) och har vid två tillfällen kunnat mäta blodsocker före och efter och inte märkt någonting. Så vad som är sant i denna fråga vet jag inte. jag tror nog det kan vara olika från gång till annan och olika på olika människor kanske också.

   Jag kan ge dig en rekommendation att söka upp Zepp på kolhydrater iFokus, han har koll på det mesta, eller så kan han veta vem som vet mer. 😀

   kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*