Periodiska fastan och de raska morgonprommisarna

Ja tänker att jag redovisar dessa mina 3 veckor med periodisk fasta och 2 veckor med raska morgonpomenader.

Ingen kul syn på vågen i alla fall 🙁  + 7 hg ??  sammanlagd minus nu då ca 2 kg.

Dock säger snälla människor runt mig att det syns… jag tror inte på dem, de är bara snälla.

Jag har denna v 3 (PF)  resp v 2 (prom) gått varje dag 40 min väldigt raskt både nerför och i uppförsbackar, försöker hålla samma takt oavsett.
Ni som är nya läsare av detta så är PF Periodisk Fasta och mitt ätfönster har jag förlagt till kl. 12-18, dvs jag fastar i 18 timmar och äter under 6 timmar. tidigare inlägg.

Jag tänker dock inte ge mig har jag bestämt testa detta till 24 maj så gör jag det. Det är först då den egentligen utvärderingen sker.

Ni som hängt på hur går det för er?

Fler som vill hänga på?

ett litet tillägg, min uppskattning på vad jag äter över en dag är ca, 1600-700kcal, 100 g protein, 130-50 g fett, 5-15 g kolhydrater.

 

 

 

 

32 kommentarer

 1. Funkade så där första veckan men sen körde magen ihop sig och det blir inge bra med endometriosen så då körde jag som vanligt och magen blev bättre……MEN jag lärde mig en sak och det va att känna mättnad!! och hunger såklart…..så portionerna blir bättre tycker jag nu och inte så mkt sug!

  • ojdå, ja det är inte lätt om magen krånglar och endometrios är inte kul 🙁 det vet jag min mor hade. usch.
   ja det är detta med mättnad och hunger och sug… man lär så länge man lever 😉

 2. Jag började i fredags, efter jag läst om dig på fb. Jag har gått ner 3-4 hg per dag. Styrketränar en timma 2 g/v, från denna v så kör vi 3 g /v. Ska försöka snabba promenader de andra dagarna.
  Jag funderar varför det är så att man måste hålla igång för att inte gå upp det man en gång gick ner. Jag har gått ner 20 kilo med LCHF utan minsta träning. Men det är ca 1.5 år sedan. Nu börjar kilona smyga på trots strikt LCHF. Om jag går upp ett kilo under en helg då jag inte sköter mig så sitter det sen fast, det gjorde det inte i början efter min viktnedgång, då försvann det kvickt igen. Är det så att vi kvinnor måste hålla igång mer för att kilona ska förbli borta. Jag tänker på Monique F och Anna H som har gått ner så mycket, de tränar ju en hel del om jag förstår det rätt. Någon som har svar????
  Lycka till ni andra som hänger på med denna pf. Själv ska jag försöka i 4 v.

  • Ja det är märkligt att de smyger sig på igen trots strikt( så är det här också), jag begriper inte varför. Jag har ju dock gått ner mina 12 kg iaf av bara lchf utan direkt rörelse, lite fakir var det dock.

   jag grunnar över om jag msåte börja träna lite ändå, men jag drar mig för det. får se hur läget är efter sommarsemestern.
   Vi kan hoppas någon som vet mer hoppar in här och berättar något om jsut detta viktsmygande…

 3. Hej Mariann:-)
  Jag har ätit LCHF i ett år nu. Men sista tiden har vågen stått still. Jag skulle gärna gå ner ca 5 kg till. Har hittills gått ner 14 kg. Detta med pf låter kanon och det ska givetvis prövas! Hoppas att det kommer att ge resultat 😀

 4. Hej!
  Ja visst är det förtvilande när vågen inte samarbetar:))!!

  Jag försöker mig på nollning under en veck aelelr två. Ska försöka hålla en vecka ialal falla. En dag i taget,. Vill få igång min förbränning. Har ju 15 kilo övervikt!
  Träna är skönt tycker jag. Har kört crosstrainern i 30 min varje dag under ett par år, med abrott då o då! Nu springer jag i kuperad terräng 3 dar i veckan ungefär och crosstrainar de andra dagarna!

  Lycka till/Anna

 5. Jag tror inte det är så konstigt att vikten smyger sig uppåt efter ett tag, även på LCHF.
  När man börjar med LCHF kan det ta upp till ett år (ibland mer beroende på hur mkt övervikt man har, eller hur lång tid man misshandlat sin kropp med bantning osv) innan kroppen ställer om sig helt och har justerat färdigt sin naturliga vikt.
  ”Självförbränningen” avtar när vikten blir stabil, det finns ju inget att ta av. Och även naturligt vill kroppen ha en lite beredskap inför svältperioder.
  Att röra på sig, lyfta tungt, springa, gå hoppa är natrurligt för kroppen och det vill den göra för att hålla förbränningen på en jämn, bra nivå. Då håller man också vikten.
  Det gäller också att justera sina portioner, i början kan man äta större portioner med resultat, men ju närmare kroppens bekvämlighetsvikt man kommer så behöver man även justera intaget något.

 6. Hei, har du ett nettside hvor jeg kan lese mer om PF og hvordan gjennomføre det? Og du, du må måle magen din og rumpa, kan hende du har gått ned i cm istedenfor kilo, og det er jo viktigst ikke sant 😉

 7. Hej Mariann! Längesen jag skrev här nu känner jag 🙂 Jag håller oxå på med periodisk fasta, en vecka imorgon då ska jag väga mig och skriver såklart om det i bloggen! Känner på kläderna att det händer grejer, har ju inte tappat typ ett gram sen jag började med LCHF för över ett halvår sen så känns skönt att det äntligen händer nåt! Men kolla bloggen imorrn så ska jag skriva om mitt upplägg oxå 🙂 Kram Veronica

 8. Hej!

  Jag gick själv ner 20 kg för några år sedan med hjälp av periodisk fasta och träning. Detta var innan jag upptäckt LCHF. Mina fasteperioder var dock 24 timmar. Jag såg till att träna mot slutet av 24-timmars fastan vilket jag tyckte gav bäst resultat och var behagligast.

  Ex. Ät middag som vanligt tisdag kväll. Fasta sedan genom att skippa frukost och lunch på onsdagen. Träna på onsdag eftermiddag och njut av middagen efter träningen.

  • jag antar du gjorde detta ett apr gg veckan?
   Tänker att äta så varje dag blir kanske svårt?
   jag vet att Colting gör just så som du beskriver. 🙂

 9. Hej Marianne!
  Jag har kört PF i en vecka i morgon och ligger på ca 100g fett 70 g protein och mellan 6-15 kh / dag och äter 1300 kalorier. Har ännu ej vägt mig men ska göra så på fredag. Känner ändå av att ngt har hänt och ett tecken på viktnedgång är att mitt ansikte smalnar av först. Ska ge mig tid till 1 juli och hoppas på att de kommer att gå bra! Tar Pw varannan dag . Ca 30 min men ska öka allt eftersom jag blir starkare igen efter en operation.

  Vi kämpar på!!

  • Hejsan!
   ja jag är ju relativt nyopererad jag också fem veckor sedan min brustna blindtarm opererades ut…
   jag grunar över å öka tiden till 50 min… får se på det. Men ajg satsar på minst 5 dgr veckan iaf och det går bra.
   Kul att det känns! Svårt att säga om det gör det här… tycker inte det.

   Men ajg kämpar på och gör en utvärdering vd 24 maj.
   Lycka till till oss alal!

 10. Jag har ätit LCHF i snart tre år och sen en månad tillbaka kör jag Periodisk fasta och det funkar utmärkt för mig!
  Under arbetsveckan äter jag mina mål mellan 12-20 som passar mitt jobb som förskollärare jättebra. Äter min frukost(äggröra) under barnens lunch och sen middag på kvällen.
  På helgen förskjuts det nån timme bakåt.

  Sökte på internet i början av året på ”äta varannan dag” för det var så det kändes att jag gjorde…och hittade artiklar om periodisk fasta.

  Äter jag frukost vid 06 – lunch 12(egentligen inte sugen alls men svårt att få tid sen när jag jobbar) och sen kanske middag på kvällen så är jag inte sugen på något förrän runt fyra nästa dag och det blir lite fel…
  Äter jag frukost vid 06 och sen hoppar över målet vid 12.00 så glömmer jag oftast bort att äta under em och får ”matkris” på kvällen.
  Att fasta under fm passar min kropp utmärkt – och att träna utan mat funkar oxå jättebra!
  Lyssna på kroppen och äta därefter – det bästa upplägget!

  • HejsanMalin!
   Jag har ätit lchf i 3,5 år nu och sedan 2,5 år tillbaka läst mkt om intermittent fasting (PF) och också provat PF vid flera tillfällen då.
   Denna gången äter jag PF och min vanliga LCHF, de andra gångerna var det fakir och PF, vilket var svårare.

   Det är hur lätt som helst med just PF så problemet ligger inte där, det ligger i att vikten står still oavsett vad jag provar numera, nu testas dock detta med morgonprommisar och PF, få se om det ger något.

   kram mariann

 11. hej!!!
  jag har hållit på 3 v idag o vägt mig… inget roligt alls 2 kg på den tiden….
  kommer att hålla på tills jag känner att det räcker, få se om det ger effect…
  har skippat grädde nu men tar ett glas kaffe med lite mjölk på mogonen… kanske det sätter käppar i hjulet..
  vi får se nästa vecka igen…
  jag går på bodypump 2 ggr i veckan o ut power går 3 ggr i veckan 1 mil…

  • Slopa mjölken!
   Den ger dig energi, fasta är fasta utan energi 😉
   kaffe säger många att man kan dricka, jag väljer bort det för säkerhetskull.
   Kram och lycka till 2 kg är ju ändå bra , jag har också 2kg minus på 3 v…

 12. Så var första veckan med pf avklarad. Minus 6 hg, hade hoppats på mer men tänker hålla på maj månad ut. Jag styrketränar må ons fre och försöker komma ut på morgonpromenad tisdag och torsdag. Slutat med cocos i kaffet på morgonen. Hjälper inte detta så vet jag inte vad som skall till. Hur går det för er andra?

  • Jag har rört mig neråt lite, väger mig på måndag och vet mer då…
   Kör mina prommisar så gott som varje dag och hopaps lägga till styrketräning i maj. 🙂

 13. V1 = 6 hg men v 2 =1,6hg. Sköter mig till 90 %. Försöker även att vara så nära 0 kolh som möjligt. Hur går det för er andra? Vore trevligt med lite info.

  • Här går det fin fint.
   Jag äter först vid 12 och fram till 18 ibland lite senare.
   Jag går dock inte ner så massa i vikt nu är det sammanlagt 2,5 kg på mina 4-5 v.
   jag går mina raska prommisar så gott som varje dag och nästa vecka tänkte jag lägga till styrketräning och hoppas på att det händer fortare något med vikten då.
   Jag är också nyfiken på hur det går för de andra som hängde på, om de nu är kvar förstås…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*