Överraskande överraskning av Valio!!

Bäst man står och bakar ihop en Citron- och limepaj (mördegsbotten á  la LCHF) för kvällens gäster så får man se detta!?

kanske många känt till detta men det var en stor nyhet för mig att LCHF och ett gulligt rött hjärta hänger på Valio Smetana!

Jag köper ju så sällan det bara är möjligt Arla och Valio blir väl det som står mest i vårt kylskåp och Ja, vi använder alltid laktosfritt!

Ett tips från en kär bloggläsare (syns i kommentarerna) att läsa på baksidan pappret:
Heja VALIO!

En God helg önskas till ALLA läsare!

Lev livet fett

15 kommentarer

 1. Hej Mariann! Jag har en fråga: Varför använder ni bara laktosfria mjölkprodukter? Är ni laktoskänsliga eller för att det är bättre med sådana mjölkprodukter när man äter LCHF? Du kan ju så mycket om LCHF… 🙂
  kram
  Lana

  • Hejsan!
   jag har den idén att tarmen läker bättre om den inte också behöver kämpa med att bryta ner laktosen.
   För jag har kommit till den slutsatsen tt den största ohälsan kommer av skadad tarm som skadats av gluten. Det är delvis därför många sjukdomar försvinner med lchf för man drar drastiskt ner på gluten och man stressar inte kroppen med socker/blodsocker och man får också en bättre ratio mellan omega 3 och 6. Dock krävs där väldigt strikt LCHF, ren och gräsbetes.
   Så har jag läst att tarmen tar så lång tid på sig att läka om man äter traditionella mejerier och därför äter vi laktosfritt.
   Helst hade jag velat få tag på obehandlade sådana, det tror jag tom är oerhört hälsosamt för oss.
   Så vi väljer laktosfritt av hälsoskäl, jag kan se att min candida på tungan är borta så länge jag äter detta, kommer vi bort och det är vanlig grädde osv, kommer den gråa beläggningen som ett brev på posten 🙁
   Då torde det också påverka övrigt i kroppen, resonerar ajg.
   Kram och tack för förtroendet ang LCHF. 😀
   Mariann

  • Hejsan!
   Smetana och Creme fraiche funkar till samma rätter och bakverk!
   bara att Smetanan är feta, vilket ju inte stör oss lchf´are 😉

 2. Jag har letat på din hemsida, men inte hittat. Har du möjligtvis lagt ut något recept på mördeg? Vi har just räknat antalet LCHF:are på vårt julbord, och de är fler än kolhydratsätarna! Nu måste vi göra en LCHF-variant av svärmors mördegsbakelser som toppas med grädde och hallonsylt. Jag tror det ibland kallas sandkaka också? Om du har ett recept och vill dela med dig så blir jag jätteglad. Dina bakverk har verkligen gått hem i vår stuga. Stort TACK!

  • Vad roligt att mina godingar har gått hem hos er 😀
   Kan det vara så att du menar dessa mandelformar? man trycker ut en deg i en skålformad snäckform? Dessa brukar ju fyllas med grädde och sylt.
   Kram Mariann

  • Hejsan!
   Nej det tror jag inte att jag tänkte. :/
   Mandelmusslor finns i bakboken, och tyvärr kan jag då inte ge dig receptet på dem. Jag tror dock att Birgitta Höglund ska ha något sådant recept på sin blogg om jag inte är ute cyklar…
   Kram från Mariann

  • jag är inte så våldsamt insatt i vilka produkter som är GMO, bäst är nog att googla och själv forska. Skulle tro att soya är just en sådan produkt som ofta är GMO. Ris och majs likaså.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*