Ostchips recept och tips

Nu har jag sammanställt lite olika tips som kommit in på både bloggen och på Facebook. Fler  gör ju på samma sätt med samma ostar.

Många jätte fina tips har kommit och här får ni alla läsa allt. Vill också tacka alla som bidragit till detta! 🙂

Inkommer det fler bra tips så kommer jag påföra dem i detta inlägg.

Ostar som nämns är:
Åseda gräddost, Sture ost, parmesan, svartost, västerbottenost, prästost, brännvinsost, boxholmsostar och hårdost med chiliflingor i.

Olika sätt att tillaga osten är:
1. Lägg upp ostskivor på bakplåtspapper klädd plåt i 200 grader i 10-15 minuter.
2. Riva osten och lägga den i små kullar,  175 grader i ca 10 min
3.  Doppa ost chipsen i tzatsiki
4. Krydda med oregano innan gräddning
5. Vispa upp två äggvitor till marängskum, blanda i rejält med riven ost. klicka ut på plåt o grädda som vanligt ca 200 grader. Blir jättegoda ostplättar till tex soppa eller tacos.
6. Ta en skiva, forma en boll (alla ungefär lika stora) och lägg på bakplåtspapper, mellanrum för plats att flyta ut förstås, grädda i 175 grader mitten av ugnen ca 10 minuter, tills de fått fin färg.
7. Rör ner hackad gräslök i Philadelfia ost. När chipsen kallnat brer man ett ganska tunt lager och lägger ett chips ovanpå, jättegott till ett glas rött.
Eller som tilltugg till fisksoppa, räkor eller till kräftorna !

Andra tips: Alla ostar får inte färg och därför bör man kolla dem så de inte är färdiga ändå. Billiga ostar tenderar att inte fungera lika bra.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*