Orientalisk räkpanna

4-6 portioner

6-800 gram skalade räkor
smör
1 liten purjolök
200 gram champinjoner
1-2 pressade vitlöksklyftor

Sås:
50 gram smör
2 tsk curry och 1 tsk paprikapulver
3-4 dl grädde
1-2 dl vitt vin
3 msk tomatpuré
2 msk chilisås
salt, peppar, cayennepeppar, tabasco
1 röd och 1 grön finhackad paprika
Gör så här:
Fräs skivade champinjoner i rikligt med smör och tillsätt finstrimlad purjo att mjukna med. Pressa i vitlöken. Låt allt fräsa/mjukna.

Fräs upp curry och paprikapulver i smöret i en kastrull och slå i grädden och vinet. Häll i svampfräset och blanda runt. ta i tomatpuré, chilisås och de andra kryddorna.
Ta i finhackad röd och grön paprika och låt såsen småputtra i 10 minuter. Hit kan allt förberedas i god tid, tom frysas.

Ta fram och tina räkor, ge såsen ett rejält uppkok inför servering och ta i räkorna och låt dem bli varma, räkor får aldrig koka, då blir de sega.

Serveras med en krispig och kall sallad

 

 

 

5 kommentarer

  1. Nu är det ju så att jag på den gamla goda (?) tiden älskade mördeg, men jag tvivlar ju på att det är det du menar ;D
    Oavsett, så låter det sketagott och jag tror att det middagen imorgon är spikad!

    • Hejsan och välkommen hit!
      Mördeg?? nu hänger jag inte med 🙂
      Räkpannan är sketago 😉
      Sedan lchf mördegen i min bakbok är rätt nära trad mördeg 😉
      Kram från Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*