Högt insulin farligare än högt BMI

Låter ju trösterikt för oss som fortfarande har kvar en envis liten övervikt och äter LCHF. 😉

Som säkert fler bloggläsare vet så anser jag mig ha kvar minst 10 kg till som bör åka av mig, men som envist vill hänga kvar oavsett vad jag gör.

Ja, svält skulle väl ta dom förstås… är jag beredd att svälta? Nej inte med tanke på att man ju svält sig förut i ”tidigare liv” och det är så tråkigt att alltid vara hungrig.

Ja, nu var det dock artikeln i  GP jag ville ventilera lite idag…  de skriver att  det är långt farligare med högt insulin än att vara tjock. Man nämner också att det borde vara insulinnivåerna som bör avgöra vem som ska opereras. Detta har jag vetat om att vid en GBP operation så sjunker drastiskt insulinnivåerna och det är ju givetvis för att man kan äta så ynka lite mat att kolhydratsmängden sjunker drastiskt och därmed behövs inte insulinet i de höga nivåerna.

Då även  Sveriges Radio nämner att  risken blir mindre för stroke och infarkt efter en GBG operation. Står det lysande klart för mig att det givetvis är det bästa att redan från början INNAN sjukdom och övervikt uppträder äta lågkolhydratskost då det är det det hela handlar om. En GBP opererad får så lite kolhydrater i sig att den äter en lågkolhydratskost, i alla falla under det första året.

Man får hoppas detta sprider sig att unga människor förstår att äta rätt från början medan de är friska.

 

 

4 kommentarer

 1. Hej Mariann! Skulle det vara ok om jag länkar några inlägg från dig framöver som handlar om sånt här, forskning och så? Du hittar ju alla bra artiklar och skriver så vettigt så jag vill gärna hjälpa till att sprida det vidare! Så alla förstår hur bra den här kosten är! 🙂 Ha en bra dag! Kram Veronica

  • Självklart Veronica!!
   Det är därför jag skriver för att detta måste sprida sig ut till alla bredder. Så länka på och kopiera lite rader här och där bäst du vill
   KRAM

 2. ”Man får hoppas detta sprider sig att unga människor förstår att äta rätt från början medan de är friska.” Hoppas verkligen INTE att du menar att unga, friska ska äta LCHF…?! Det vore ju katastrof!! Vi vill ju att några ska ha hjärnan kvar även i framtiden, eller hur!??!

  • Hejsan och välkommen hit! 🙂
   Jodå, självklart menar jag att unga ska äta LCHF, dock behöver den ju inte vara superstrikt, men alla mår bra av att dra ner på socker och spannmålet!
   Kram från Mariann

1 trackback / pingback

 1. Farligast med högt insulin | veveskamp

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*