6-800 gram skalade räkor
smör
1 liten purjolök
200 gram champinjoner
1-2 pressade vitlöksklyftor
Sås:
50 gram smör
2 tsk curry och 1 tsk paprikapulver
3-4 dl grädde
1-2 dl vitt vin
3 msk tomatpuré
2 msk chilisås
salt, peppar, cayennepeppar, tabasco
1 röd och 1 grön finhackad paprika
Gör så här:
Fräs skivade champinjoner i rikligt med smör och tillsätt finstrimlad purjo att mjukna med. Pressa i vitlöken. Låt allt fräsa/mjukna.
Fräs upp curry och paprikapulver i smöret i en kastrull och slå i grädden och vinet. Häll i svampfräset och blanda runt. ta i tomatpuré, chilisås och de andra kryddorna.
Ta i finhackad röd och grön paprika och låt såsen småputtra i 10 minuter. Hit kan allt förberedas i god tid, tom frysas.
Ta fram och tina räkor, ge såsen ett rejält uppkok inför servering och ta i räkorna och låt dem bli varma, räkor får aldrig koka, då blir de sega.
Serveras med en krispig och kall sallad
Nu är det ju så att jag på den gamla goda (?) tiden älskade mördeg, men jag tvivlar ju på att det är det du menar ;D
Oavsett, så låter det sketagott och jag tror att det middagen imorgon är spikad!
Hejsan och välkommen hit!
Mördeg?? nu hänger jag inte med 🙂
Räkpannan är sketago 😉
Sedan lchf mördegen i min bakbok är rätt nära trad mördeg 😉
Kram från Mariann
mmmm låter och ser klart mumsigt ut!!
50 gr mör ;D
Ha ha ha, det har jag missat trots flera genomläsningar!! 😀
TACK!