Önskerecept igen

Nu är det ett år sedan  jag bad om att ni gärna fick önska vilka recept som skulle omvandlas till LCHF.
Nu då boken är ute och bloggen är full med recept, tror jag att jag har lyckats att omvandla de flestas önskningar.

I den kommande boken finns ytterligare två av önskningarna…

Är det fortfarande några som sitter inne med recept som inte blivit omvandlade och provbakade?

Lämna gärna en kommentar här och ge mig tips om vad min höst kan få innehålla av receptmakeri!

 

 

 

41 kommentarer

  1. Hej!

    Skulle jättegärna vilja ha ett recept på LCHF-chocolatechip cookies om det går att göra? Min favoritkaka, alla kategorier, men ganska svår att få till på LCHF-vis…

    Vill även passa på att tacka för en jättebra blogg, man blir alltid så inspirerad när man klickar in här! 🙂

    • Det finns redan ett LCHF recept på chocolate chips cookies upplagt här http://lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1229

      Jag har själv testat dessa och gjort de flera gånger med mycket lyckat resultat. Först när de kommer ut ur ugnen kan de vara lite mjuka och smuliga, men låt de svalna. Om du låter de stå i kylskåpet och äter de dagen efter är de ännu bättre. Stenhårda? Nej, men de är absolut godkända. Jag tycker de är väldigt goda, så varning för överäta!

      Jag har inte följt receptet slaviskt eftersom jag inte gillar så stor mängd dosering av erytritol. Men du kan läsa kommentarer gjorda av ”Rebecka” (alltså mig) för se vad jag har gjort annorlunda. 🙂

  2. Hej!
    Jag skulle gärna vilja ha det här receptet omvandlat till LCHF. 🙂
    LCHF känns inte så svårt när man läser här 🙂

    Gör denna tårtan dagen innan du ska ha den. Garnera efter smak och tycke.
    1. Kläm fast ett bakpapper som botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra och mjöla formens kant.

    * Chockladbotten

    150 g smör 2 ägg 2½ dl socker 2 dl mjöl
    1 dl kakaopulver 1 msk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver 2 msk starkt, kallt kaffe.

    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, vispa ägg och socker, blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
    Tillsätt det i äggsmeten tillsammans med det avsvalnande smöret och kaffet.
    Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kallna. Lossa och diska formens kant. Sätt tillbaka kanten,
    klipp remsor av bakpapper och lägg längs insidan av kanten.
    * Mörk chokladmousse

    150 g mörk choklad (el ljus) 2 äggulor
    1 msk ljust muscovadosocker 3 dl vispgrädde

    3. Smält chockladen, vispa samman äggulor och muscovadosocker. Rör i den smälta varma chockladen. Vispa grädden lätt.
    Vänd ner den i chockladsmeten, lite i taget. Bred moussen över kakan (i formen) och ställ in i frysen.

    * Vit chokladmousse

    150 g vit choklad 2 dl vispgrädde
    1½ dl kesella (10%)

    4. Smält chokladen, vispa grädden ganska lätt, rör i kesellan. Ta lite i taget av grädden/kesellan och rör ner i chokladen.
    Bred moussen ovanpå den frysta moussen. Ställ i frysen, gärna över natten.

    5. Ta ut tårtan ur frysen minst 45-60 min i rumstemperatur före servering.

    • Hejsan!

      jaa, vi får hoppas att mina baktips och recept gör livet lite enklare för många 🙂
      jag sparar ner receptet och kikar på det.

      Kram Mariann

  3. Tack för en underbar blogg med bra läsning och recept! 🙂
    Jag önskar att man kunde göra klassiska wienerbröd fast a la lchf så klart! Önskar även grundrecept på seg kola (ej fudge). Skum-kokosbollar / Augusta Jansson med vitt skum inuti och choklad med kokos utanpå skulle också vara toppen. Och citron-maräng-pag – det finns så mycket ju!

    • Både wienerbröd och kola är svårt, kola omöjligt, då vi inte kan använda socker, det är ”bränt”socker som ger kola och knäcksmak.
      Wienerbröd får sin frasighet av socker och gkuten så äkta wienerbröd går inte men ett substitut som blir mer ”bulle” kan gå.
      Skumbollarna kanske är lite lika mums mums? De finns på bloggen i såfall. 🙂
      Maräng tillhör tyvärr också det som inte går att få till riktigt bra, det är äggvitan och sockret som det blir en kemisk reaktion mellan som inte infinner sig med våra sötningar. Så tyvärr är vi begränsade, men jag upplever det som att vi ändå kan få till väldigt mkt som blir supergott 🙂
      Kan man acceptera en seg-kletig maräng ovanpå går det bra med en sådan paj. 🙂

      Kul att du uppskattar min blogg! Stor vamr kram på dej och tusen tack för att du tog dig tid att önska recept, UPPSKATTAS mkt!
      Mariann

  4. Hej igen! Tack för ditt trevliga svar! Jag vet att det var svåra önskningar (just därför jag konsulterade dig som proffs 😉
    Jag har själv ätit ganska strikt lc / lchf i flera år nu och är egentligen ingen gottegris, men det är kul och spännande med alternativa recept mm! Tack för att du förgyller vardagen för så många och trevlig sommar! 🙂

    • Pavlova är inte enkelt heller då marängen inte blir bra, det är socker och äggvita som tillsammans ger någon form av kemisk reaktion som ger krispigheten och den får vi inte fram med våra sötningar 🙁
      Vi kan få lite seg/kletig maräng men det är ju inte det man vill ha när man gör en Pavlova…
      men jag vill tacka dig för att du önskade dig något och bemödade dig med att skriva ner det här.
      Stor varm kram
      Mariann

  5. Önskar Biscotti 🙂
    Har bakat massor från din bok lime och jordgubbstårtan står i topp, tänkte prova dina jordgubbscupcake som du länkade till på Facebook idag, då jag och barnen var och plockade 6 liter jordgubbar idag 🙂

    • Hejsan!
      Ååå vad roligt att höra att bakboken används! Härligt att hitta sina favoriter ur den också 😉
      kan lova att ni kommer gilla cupcakesen. Vore kul om du ville berätta sedan vad ni alla tyckte.
      jag sätter upp biscottin på listan, är det någon särskild smak som önskas?
      kram från Mariann

      • Jordgubbscuocaken fick bra betyg av oss vuxna men mina barn gillade inte dem alls, men de är inga kakmonster

        Ang smak på biscotti önskas vanilj med mandlar dvs sådana vanilja i påse på ica alternativt choklad med pistasch

  6. Hej igen!
    Jo, jag tänkte på om du inte kuna prova att göra donuts? Sånna där goda med fyllning av vanilj- eller choklad och med frosting ovanpå. Det skulle vara fantastiskt att få njuta av det.

    Tack för alla bra recept!

    • Du tänker på typ vaniljbullar eller chokaldbullar med fyllningen inuti? Ej synlig och socker uppepå?
      De borde kunna gå att få till hyfsat.
      Runda donuts med hål i som man friterar kanske är svårare…

      Ska grunna och lägger dina önskan till listan.
      Kram Mariann

      • Ja runda med fyllning och friterade! Hålet spelar ingen roll för mig. 🙂 Skulle bli jätteglad om du kunde koka ihop nåt fungerande recept! 😀

        • Ok, de är alltså friterade… hhmm… f
          blir nog inte lätt med en degig deg och sedan få in en fyllning och plumsa ner i frityrolja…
          men en deg och få in fyllning utan frityr utan gräddade i ugn blir lättare 😉

          • Tror inte det, då blir de nog torra 🙁
            det är svårt att få en fyllning att vara kvar i degen liksom, glutenet klibbar ju degen. Även om vi kör fibehrusk blir inte effekten helt densamma.
            men jag kan ha det i åtanke. 🙂

  7. Hej, jag har precis hittat till din blogg och gillar den skarpt!
    Jag ser att bakning verkligen ligger dig varmt om hjärtat, men passar i alla fall på att fråga om två recept som jag tror att man skulle kunna göra på miracle ”ris”. Krämig italiensk risotto, med fokusen på just den där underbara krämigheten. Det andra är spansk paella, med den där underbara skorpan i botten på pannan.
    Ser fram emot att följa din blogg, ha en bra dag!

    • Precis vad som ligger i pipelinen ang riset, 🙂 ja alltså risotton 😉
      paella får grunnas över 🙂
      Tusen tack för tipsen!
      kram på dej
      Mariann

  8. Jag vet vad jag skulle vilja ha ett sockerfritt alternativ till. Inget bakat dock denna gång utan en sås. Nämligen Mangoraja. Tror du det skulle gå å få till? Jag älskar Magoraja. 🙂

    • Borde funka att göra mangochuney sockerfir emd vårt socker, och utelsuta honung i receptet till mangoraja. Dock är det mkt kolhydrater i själva mangon 😉

  9. Som barn var jag galen i brysselkex men nu vill jag inte äta det då jag tycker det är för sött med ”köpe”. Har för mig att jag sett något recept med schakrutor – kan det bli något liknande?

    Sen är sushi en storfavorit. I dagsläget äter vi sashimi (rättstavat?), dvs sushi utan ris. Men det hade varit fantastiskt med något komplement. Jag vet att det blir svårt eftersom det är mycket socker i sushiriset. Men om du har något tips vore jag tacksam.
    /Tess

    • Chackrutorna är jättegoda tycker vi, fast de är väl inte helt som brysselkexen förstås. men det är väl så nära man nu kan komma den ljus delen av chackrutorna.
      har inte nu någon idé om riset till sishi, mirakelriset klibbar ju inte fast i varandra…

  10. Men Mariann!! Nu vet jag vad jag önskar som jag tror nog borde gå. eller kanske är svårt med den specialla konsistensen??… Mandelkubb!!! Min pappa hade alltid med en påse mandelkubb när vi åkte till stranden som små. det var smart, de fastnade i gommen och man fick dricka massvis. Bra i värmen! 🙂
    Men med bla mandelmjöl, kokosmjöl, bittermandel och hjorthornssalt borde det kasnke gå att få till. Vad tror du? Hackad mandel på istället för pärlsocker.
    Men så länge ska jag göra dina hallongifflar i dagens inlägg och ta med till stranden. 🙂
    Kram!

  11. Oh, jag har också en önskan som är rätt öppen egentligen. Men nu börjar vinbären mogna och jag skulle vilja ha recept där man kan göra av med myyycket vinbär på samma gång. Vet att min mormor brukade baka en kaka som var som en mördegsbotten med vinbär på. Har gjort tartletterna på svarta vinbär också, men borde ju gå att få ihop nåt annat också tänkte jag 🙂

    • De kan man göra med röda också!
      Frys in rensade röda så kan man göra sånn gele av dem när man vill. Eller blanda ådan juice ( recept på bloggen) oc i grädde och göra vinbäsrmousse?

  12. Jag röstar som alltid på vanliga munkar (med hål i mitten). Det är nog dom jag saknar mest. Särskilt när man är ute på någon marknad eller så och dom står och säljer dom när dom är helt nygjorda. 🙂

  13. Hej, jag skulle gärna vilja kunna laga Lingongott, och tänkte höra om du kan omvandla receptet?

    4 små portioner:
    1 dl vispgrädde
    1/2 msk vaniljsocker
    2 dl kvarg/kesella
    1/4 dl strösocker
    1 dl lingon, ev några fler som dekoration.

    Mosa lingonen med gaffel och blanda med strösockret.Vispa grädden i en skål och bland i vaniljsockret. Blanda ner kvargen så att allt blandas väl, och blanda till sist i lingonmoset.

    Alla finlandssvenska barn åt sånt på dagis och det finns hundratals receptvariationer, men vore tacksam om du kunde ge mitt en chans?
    🙂

Lämna ett svar till Mariann Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*