Omega 3 oljor och miljögifter

Då jag igår skrev ett inlägg om den norska odlade laxen så kommer det också frågor och undringar om den omega 3 olja som jag rekommendera (och fler andra inom LCHF) Oil4Life. Jag kontaktade Mikael på Oil4Life och undrade över oljan och miljögifterna och även om den olja som from september kommer säljas istället för  Oil4Life.
Svaret är:

Oil4Life samt även den nya oljan som lanseras i September (ArcticMed Omega-3 Premuim) renas från miljögifter och uppfyller mer än väl de reningskrav som EU ställt för fiskoljor.
ArcticMed Omega-3 Premium  är en ny högkvalitets Omega-3 på väg ut till marknaden i september med naturens kraftigaste antioxidant (hydroxytyrosol) från oliver som oxidationsskydd.
Teamet bakom denna olja har i flera år jobbat med fettsyraanalyser och korrigering av Omega-6/Omega-3 ratio.
Behovet av att använda sig av en högkvalitativ stabil naturlig renad fiskolja med ett optimalt skydd mot oxidation har gjort att man nu valt att själva tillverka en sådan produkt.
I samarbete med Europas ledande laboratorium för fettsyraanalyser (Tyskt) har man även tagit fram fettsyratestet, ArcticMed Testkit (ett enkelt självstickstest)
Testet visar din fettsyraprofil med 26 fettsyror med angivande av bl a Omega-3 index, Omega-6/Omega-3 ratio, transfetter, cellmembranflexibilitet, oxidativ stress, Omega-3,-7,-9 värden.
Man kan köpa testet innan lansering genom att skriva till Micke på info@arcticmed.se

2 kommentarer

  1. Återigen, intressant ämne! Jag är dock skeptisk till hans svar. För det första gillar jag inte samlingsbegreppet ”miljögifter”. En korrekt definition på ordet finns inte. Man kan ju fråga tillverkaren vilka miljögifter som rensats bort – är det PCB, DDT, fluorerade ämnen, bromerade flamskyddsmedel, tungmetaller (i sådanafall vilka tungmetaller?)? För det andra – hur renar man fiskolja från DDT? PCB? Tungmetaller? Vilken metod använder man? Vad gör man av det giftiga avfallet? Jag tror inte någon instans i Sverige tar hand om sedan länge förbjudna gifter som PCB och DDT. För det tredje är tillverkaren alltid jävig när hen svarar på frågor om sin egen produkt. Jag skulle vilja se ett oberoende test – t.ex. av Naturskyddsföreningen eller ett universitet (av en forskare som inte är sponsrad av omega 3-industrin).

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*