Nya boken är en brödbok

 

det har nog många listat ut och brödboken utkommer början februari och här bjuder jag på lite bilder från fotograferingen.

 

Martin Skredsvik är i fototagen både ute i charmiga miljöer och inne på vår inglasade altan.

 

Här ser ni också lite av variationen av bröd i boken och organisationen i köket vid tillfället…

Hoppas också att ni alla kommer uppskatta denna bok lika mycket som bakboken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 kommentarer

 1. Underbart att du kommer med en till bok. Den bok jag har är så bra. Lättfattlig text och inbjudande bilder. Senast gjorde jag dina chokladsnurror och roskakor. Goda! Jag önskar dig en skön vecka! Zinnia

  • Ååå vad roligt att höra att du tycker bakboken är bra och lättfattligt, viktigt sånt ju! 🙂
   ja de småkakorna är jättegoda 😀
   Önskar dig också en härlig vecka, KRAM

 2. Skoj med en brödbok.. även om jag har en förkärlek till söta bak. 🙂
  När kommer boken ut. Vill så såklart ha den ändå. 🙂 Älskar kok-/bakböcker.
  Kram Anna

  • ja, det är kul med söta bakverk tycker jag med! Men vem vet det kasnke blir fler sötebrödsböcker…
   Brödboken kommer ut i början februari.
   KRAM

 3. Hej Mariann!
  Har inhandlat din bok och skall börja baka, då en fråga dök upp, angående mandelmjöl.
  Tänkte mala mandeln själv. Kan jag mala den med skalen på, eller skall jag skålla den först?
  Vad är för och nackdel?
  Tacksam för svar.

  • Hejsan!
   Kul att du köpt boken och jag hoppas du kommer gilla den. 🙂
   Bakar du mjukakaor och kakor med färg och lite grövre skulle jag inte bry mig så mycket om skalet är kvar när jag mal, men gör jag mandelmassa så skule jag absolut skålla mandeln och skala den först. I vissa lägen vill man ha det ljust.
   Jag tycker det framkommer långt mer mandelsmak av färskmalen mandel. Se till att du köper en mandel som är god, jag tycker det finns mandel som nästan smakar unket. Så välj mandel med omsorg.

 4. Denna bok kommer jag att köpa direkt, den första bakboken med bara matbröd. Är alla recept med enbart kokosmjöl, eller är det bladat med kokos-och mqndelmjöl?

  • Det är lite olika mjöler i olika bröd, men det är nog minst av kokosmjöl i de flesta bröden.
   Jag använder ju också kokosmjöl i bröd många gånger för att just kunna minska på mandelmjölet, = mindre kh då. 🙂

 5. Roligt med en lchfbok med bara bröd 🙂 Men jag har aldrig hittat eller smakat ett lchfbröd som jag verkligen gillar. Det är alltid en svampig konsistens eller så bara växer det i munnen på mig när jag äter. Hur är dina recept? Jag hoppas på så snarlika ”vanliga” bröd som möjligt! Alla skriver jämt (när d skriver i sina bloggar) att det är ett riktigt saftigt bröd….Jag vill inte ha ett saftigt bröd, jag vill ha en helt vanlig frasig fralla 🙂 eller att när det står ”går utmärkt att rosta” så vill jag att det blir frasigt och hårt också…..inte bara att ”ägget i brödet” puttrar.
  Ser iaf fram emot din bok 🙂
  Kram

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*