Nya blodsockerkurvor efter frossning av ”sött”

 Idag var svägerskan på besök igen och med sig hade hon de efterlängtade stickorna.
I detta experiment som nu pågick i flera timmar, ända tills 2 timmar efter sista intaget var gjort, enligt alla konstens regler som jag fått lära mig.

Det är värdena som man får vid 1,5 timmar och 2 timmar som är värdefulla. Nu ska hela kurvorna redovisas. Både makens, svägerskans och mina. Håll tillgodo, och som vanligt uppskattar jag kommentarer om våra kurvor, alltså blodsockret inte några andra kurvor… förövrigt har gubben inte så många av den sorten heller…

kanske bör tilläggas att vi alla åt samma mat i någorlunda samma mängd, gubben nått mer..

När svägerskan kom gjorde vi en mättning
Jag 5,1. Gubben 5,2. Svägerskan 5,3

Vad åt vi då? Jo grillade biffar med enkel grönsallad och sommar avokadoröra. 4-5 jordgubbar i ett glas bubbelvatten.

35008_513696295353218_359859350_nDet gjordes en mätning kl 16.00 ca 1 timma efter maten och notera att glassen( stevia, sukrin, luo han guo, grädde, kokos, creme fraiche och lime och citron) hade precis hamnat i magen
Jag 7.0. Gubben 4,8. Svägerskan 4,3

jag gjorde ett extra 15 minuter senare som visade 6,1

Sedan fikade kaffe och Budapestrulle, dvs grädde och hallon och hasselnötter + stevia och sukrin.
Vi tog nya stickor kl 16.30
Jag 5,8. Gubben 5,2. Svägerskan 5,1

Nya tester kl 17.00
Jag 5,9. Gubben 4,8. Svägerskan 4,7

Nytt kl 17.30
Jag 5,5. Gubben 4,9. Svägerskan 4,7

Nytt kl 18.00
Jag 6,3. Gubben 4,7. Svägerskan 5,7

Nytt kl 18.30
Jag 5,9. Gubben 5,4. Svägerskan 4,9

Nytt kl 19.00
Jag 5,7. Gubben 5,1. Svägerskan 4,3

Detta var detta, och fingertopparna är något ömma, då jag bara använde två… Men vad gör man inte för konsten?

Hoppas nu några har något konstruktiv att säga om detta?

20 kommentarer

 1. Så bra att ni var tre som testade! Där ser man ju tydligt att våra kroppar ÄR olika och har kroppar som producerar olika mycket insulin/kroppar som svarar olika på insulinet, du ligger något högre än svägerskan o gubben, men inte så högt så att det är alarmerande. Jag är säker på att ditt blodsocker är lägre när du inte har ”frossardagar”, ni låg ju väldigt lika innan ätandet startade – då låg du tom snäppet under de andra. Tänk så fantastiskt att du kan äta o frossa såhär en dag utan att blodsockret går i taket.

  • ja hade detta varit äkta socker för mig hade det nog varit över skorstenen, då jag räknar mig till den insulinresistenta skaran. OCH 🙁 jag vet ju därmed att jag inte många kolhydrater ska äta till vardags…
   men så ser mitt liv ut bara 🙂
   kram och tak för respons!
   Mariann

 2. Om nu man ätit produkter som tillverkas på traditionellt vis dvs, med vanligt socker osv. Vad hade värdena varit då och vilka värde anses vara ”i taket” när man mäter blodsocker. På vilken nivå är värdena farliga/ohälsosamma?

  /Ted

  • Jag är säker på att MITT blodsocker hade varit skyhögt, då jag är insulinresistent, medan gubben och svägerskans hade varit bättre, kanske inte bra men bättre..
   svägerskan kommer nog framöver att testa med äkta sött, jag tycker att ömma fingertoppar får räcka som offer för vetenskapen ;). Vill absolut inte utsätta min insulinresistenta kropp för massor av det ”giftet”. vad som är direkt farligt och ohälsosamt, vet jag inte… kanske någon annan vet. Men 12 låter högt i mina öron…
   Kram och tack för kommentarer 🙂 Uppskattas!
   Mariann

 3. Snöade in mig på Sukrin efter ditt inlägg 🙂 Hittade detta på Anna Halléns sida som kan vara lite intressant för de som är intresserade av Sukrin och det troligen finns några baksidor också *buhu*

 4. Anna har säkert fel ibland men hon är den vassaste jag känner gällande näringslära 🙂

  Följde diskussionen som blev på FB och för min del, som kostrådgivare, träffar jag ju dem som oftast vill ner i vikt och då kan jag omöjligen säga att Sukrin är hälsa för dem. Däremot om de vid enstaka tillfällen ska fira något så är ju dina recept kanon!

  Och tänk, tänk om du kan få tallriksmodellare att baka dina recept istället för vanliga så är det ju en enorm hälsovinst för hela Sverige!

  Angående dina länkar så hittade jag ingen av dem som jag kallar tillförlitlig, tyvärr. Kanske har de rätt i sak men det är omöjligt att säga.

  http://www.xylitolnow.com/XylitolProducts.html = säljer produkterna

  Plushälsa = säljer produkterna

  http://sukrin.org och http://www.steviasocker.se/om-oss = förstår inte vem som är bakom sidan, är de forskare, försäljare, annat?

  Som tidigare lärare är jag stenhård när det gäller källkritik och här finns en del tips när det gäller det: http://www.skolverket.se/skolutveckling/itiskolan/kolla_kallan/kallkritik/fakta/lathund-kallkritik-1.151074

  Fantastiskt är att din mini-undersökning om blodsocker visade de resultat de gjorde, det är ju en bra början! Det gör att jag kan hänvisa t.ex. diabetiker till prova att använda sukrin (om det inte är sötkänsliga av andra skäl) vid enstaka tillfällen.

  • Hejsan.
   Jodå Anna har super kunskap inom många områden det vet jag mkt väl och det uppskattar ajg också :). men även Anna har glasögon hon ser världen genom och jag vill nå ut bredare än bara till de som är ”asketiskt” lagda. Jag finns inte till för de som har grava sockerberoenden, dem tar andra hand om. Min uppgift är att få alla att förstå att man kan äta hälsosamt men utan att för den skull bli ett ”UFO”… 😉
   Därför vore det trevligt om alla fick lov att finnas och att alla såg värdet i alla…
   man pratar mkt om just detta men få efterlever det dom säger… kan det vara för att man ”ska tycka så” men få tycker det på riktigt?
   Jag vill gärna vara mer tillåtande och famna alla… så gott jag nu kan.
   Dock vet jag att jag har ”käpphästar” jag också slåss för och där jag inte är lika ”tillåtande”, men jag vet mina brister 😉 men jag låter folk äta det ändå, fast jag drar mig inte för att säga vad jag tycker.
   Kram från mig

  • Önskar dig en härlig advent helg också! 😀
   Och jag hoppas lussebullarna faller alla i smaken.
   Stor varm kram Mariann
   visst är de intressanta min blodprover, det finns ju två sådana inlägg 😉

 5. Spännande läsning med blodsockret.

  Jag är med i en studie på Neuro Rehab eftersom jag haft anerysm, för att få stöttning i min sjukdom. Var förra veckan hos en dietist. Vi pratade om mat jag åt, sa att för några månader att jag började med LCHF och mår bra på den kosten. Hon kunde inte så mycket om den, men tyckte jag skulle dra ner på smör som jag steker i. 🙂 Steka i olja istället. Det hon hört var att man kan få höga blodfetter av kosten. Hon har pratat om blodprov med doktorn så nu ska jag få ta sådana. 😉

  Jag trodde att de var lite mer insatta på LCHF kosten

  • Man kunde hoppats att de var insatta, men oftast är de tyvärr inte det, därför måste man sätta sig in i skaer och ting själv vilket inte alltid är lätt. Om jag förstått det rätt är det vanligt att blodfetterna stiger (kolesterolet) MEN det är inte av ondo, man msåte be å få APO kvoten det är visst den som är viktiga. Som jag läst det inne hos kostdoktorn har det inte hänt att någon fått sämre kolesterol, det kan tyckas högt men är gott.
   ja man får söka där hos kostdoktorn och läsa på eller läsa boken av Uffe Ravnskov Kolesterolmyten.
   Du vet säker tom detta, men för de som läser här SÖK INFO SJÄLV!
   Kram mariann

  • Hejsan!
   javisst är det! Det är hur som helt ok att frossa i bakverken och våra lchf-godkända sötningsmedel.
   givetvis bättre med mat, men ägg och smör är också mat 😉
   ang insulinresistens läs lite här
   Kram från Mariann

 6. Intressant att vi är så olika känsliga för kolhydrater. Mycket bra med utökad kunskap. Att jag gillar det du gör och är djupt tacksam för att du hjälper mig och oss att hålla oss på banan vet du hoppas jag!

1 trackback / pingback

 1. Erythritol vad är det? – Receptlchf

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*