Ny forskning: genmanipulerad vete kan ge allvarliga leverskador

Detta visar en undersökning gjord av  molekylärbiologen Jack Heinemann vid Universitet i Canterbury i Australien.
Torbjörn Sassersson skriver i News Voice

”Heinemann har publicerat en rapport som beskriver denna upptäckt i detalj och han uppmanar det vetenskapliga samhället att göra fler tester på djur innan veteprodukter säljs på marknaden. Enzymhämmaren i vetet kan angripa ett enzym som medverkar i produktionen av glykogen vilket i sin tur reglerar blodsockerhalten.

Upptäckten gör gällande att en beståndsdel i vetet med avsikten att ”tysta” eller ”släcka” vissa gener i vetet även kan ”tysta” gener i människan.

Forskarna som ställer sig bakom upptäckten har funnit en stor mängd potentiella matchningar mellan två gener i det genmodifierade vetet och mänskliga gener. Över 12 matchningar är identiska och har orsakat utsläckningen av gener i experiment. Upptäckten är helt säkerställd och det ger forskarna anledning att uppmana kollegor i forskarvärlden att göra sina egna försök och det måste göras omgående innan allt för många människor äter detta vete.”

Läs gärna resten av artikeln i länken ovan!

7 kommentarer

 1. Jag har slängt vetemjölet jag hade hemma och istället börjat baka bröd med dinkel. Aldrig mer vetemjöl! Men jag undrar hur det står till med rågmjöl och grahamsmjöl? Är det också lika farligt?

  Jag bakar alltid två stora formbröd som jag sen fryser ner. Har tyvärr inte hittat något recept på LCHF-bröd i form annat än julbrödet med öl i.

  • Om man är ung och frisk och i övrigt äter väldigt hälsosamt, så kan nog surdegsrågbröd få ingå i en kost.
   men jag för min del skule aldrig i mitt liv äta något med gluten/spannmål i. men vi måste ju alla göra våra egna val 🙂
   Ang mina bröd så uteslut ölen och ta i grädde i samma mängd? Här finns också ett rostbröd som är utan öl.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*