10 kommentarer

 1. Låter bra med fetare yoghurt! Jag brukade köpa turkisk yoghut av det märket tidigare tills jag upptäckte att mjölken den tillverkas av kommer från Tyskland. Jag bor i Västerbotten så nu köper jag Norrmejeriers variant. Onödigt att transportera mjölk genom europa när vi har mjölkbönder här. Hoppas att Norrmejerier hakar på med fetare produkter. Gillar din blogg supermycket förresten och kollar den nästan varje dag:)

  • Hej och varmt välkommen hit!
   Vad underbart roligt att höra att du uppskattar min blogg! 😀
   Hhmm, vad bra att du upplyser om ursprunget för mjölken yoghurten görs av. Ska se om vi har norrmejerier här nere…
   Jag vill gärna köpa så närproducerat som möjligt. Mjölk har vi ju i Sverige så frakta mjölk från Tyskland låter hur dumt som helst. 🙁
   kram Mariann

 2. Jag är ny på din blogg så du kanske redan har skrivit om detta, men jag kan verkligen rekommendera Smetana från Valio. Konsistensen påminner om Créme Fraiche, och den är fetare än grädde och supergod!! Laktosfri dessutom. Jag har den till allt nuförtiden.

  Tack för en bra blogg!

  • Hejsan och varmt välkommen hit! 🙂
   Hoppas du kommer trivas bland mina tankar och recept.
   Jag ska prova detta, jag har sett det men på ren slentrian så åker CF ner i kundvagnen…
   Återkommer när jag fått testat den! Tusen tack för tipset och fortsätt gärna kommentera, uppskattas mycket.
   Kram Mariann

 3. Hej!

  Hittade din trevliga blogg då jag fick syn på ditt recept på ljust bröd.
  Har alltid varit förtjust i bröd..hm..kanske därför vikten bara gått upp med åren…men även för att det är snabbt och enkelt att ta en macka då tiden är knapp eller att ta med då man är på väg någonstans.
  Tycker detta är det bästa LCHF brödet hitills. För mkt pofiber ger mig vansinnigt ont i magen, så bröd med stor del pofiber går bort. Hade ont i magen under några veckor förra sommaren innan jag insåg vad som min mage inte tålde. Men kokosmjöl verkar gå bra..jippi. Har ett annat bekymmer med magen..för mkt ägg ger mig också magknip så Birgitta höglunds variant av ditt recept med mindre ägg funkar toppen.
  Rostade bröd i morse och ett fastnade och när jag pillade för att få ut det åkte det på något sätt ner till botten på brödrosten. Men nått ont har ofta nått gott med sig…då jag äntligen fick ut brödet var det lite hårt och då slog det mig..skorpor! Mums.. har du testat att göra skorpor på detta recept? Eller kanske du har något annat recept?

  MvH Ingela

  • Jag tar också mindre ägg ibland, det beror också lite på storleken, dubbelsats står det ju 10-12 ägg på så. 🙂
   Jag kan förstå att man vill minska om man har besvär av ägg, annars ser jag det bara positivt att något som innehåller så mycket ägg utan att smaka ägg!
   Ägg är ju ändå MAT! 😀
   nej ajg har inte testat skorpor, men det borde nog gå. Får grunna på det… 🙂
   Jätte välkommen hit och jag hoppas du kommer trivas här och finna andra goa recept.
   Kram Mariann

 4. Yoghurt med mer fett, alla vi LCHFare jublar! 🙂

  En sådan här klockren LCHF-produkt som vi kan tro är framtagen tack vare marknadens ökade förfrågan på mer fett i mejeriprodukter, marknadsförs i helt motsatt riktning då detta står på förpackningen:
  ”Ett bra alternativ till Smetana och Creme Fraiche”

  Var det bara en tillfällighet att den blev en lyckoträff för LCHF eller har mejerierna börjat anpassa sig för vad som komma skall?

  Dock är den dubbelt så dyr som Turkisk Yoghurt, ca 20kr för 0,5l men riktigt god! 🙂

  • Hejsan!
   Det är väl den gamla vanliga ”brasklappen” som i alla lägen måste komma fram 🙁
   ”ifall nu fett är dåligt, så behöver man inte skämmas alltför mycket” *suck*
   //Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*