Naturlig hälsosam mat är barnmisshandel??

Ja, det hävdar Anna Bäsén på Expressen.
Sedan när är det barnmisshandel att ge barn näringsriktig mat man växer och blir stark  av, och rent av håller hälsa genom hela livet av?

”Cyklar” gör ju många tycker jag, men detta tar väl ändå priset?
Ensidig trenddiet, säger hon, jag undrar vad som är trenddiet på riktigt jag.
Det vi ätit i hundratusentals år eller det som ätits de senaste 30 åren?

man blir helt matt….

Vad säger ni?

 

 

6 kommentarer

 1. Dummaste jag har läst i hela mitt liv. Ofta man går och slickar på en klump fryst kokosfett? Man kan ju enkelt göra sin egna godare glass och ge sitt barn. Samt är det inte mer misshandel att låta sitt barn äta mat som ökar risken för diabetes, övervikt och andra välfärdsjukdomar?

 2. Kan inte annat än att hålla med dig!
  Välkommen hit ska du känna dig också! Kul med kommentarer, uppskattas varmt. 😀
  Kram Mariann
  ps, jag har ju ett antal goda lchf-glassar så….

 3. Ja, precis Mariann, så fina och goda recep på glass som Du har så kan nog Anna Bäsen slicka sig om munnen, om hon såg lite längre och verkligen ville sätta sig in i vad LCHF är, och inte lät sig styras en köpt professors åsikter.
  Men det passar ju bra i yttrandrefrihetens namn, att även ta bort kommentars funtionen på hennes urbota dumma inlägg i debatten.
  Men det blir väl så när motargumenten saknas, då kommer hysteriska ogenomtänkta motangrepp.
  Som mer får mig att LE i mjugg.

  • Precis!!
   När sakliga och sanningsenliga argument tryter och man håller på att förlora debatten då blir det så här urbota dumma uttalanden.
   Precis som Rössners recension av matrevolutionen…
   //Mariann

 4. Det här är ju helt knas! Bäsén låter ilskan och frustrationen, över det hon inte riktigt känner till, lysa igenom på ett lite oproffsigt sätt.

  Har just läst ut Eenfeldts bok ’Matrevolutionen’, där Dr Eenfeldt gång på gång med mycket starka bevis avslöjar de senaste decenniernas ’hälsokost’-missförstånd (läs=bluff). När jag läser Bäséns debattartikel undrar jag bara; var är hennes källor? Referenser? Vilka är de ”vetenskapliga studier” som hon syftar på?

  Man blir lite ledsen :/

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*