Nättidningar stoppar annonser om bantningspiller

Foodmonitor skriver häromdagen om att många av bantarpillerföretagen har blivit anmälda till konsumentverket för vilseledande marknadsföring mm, trots detta marknadsför de sig via nätttidningar ändå.
Nu har ändå några nättidningar självmant valt att stoppa eländet.
Heder åt dem som känner någon etik!

Jag har ju som alla kan se valt att ha min blogg utan reklam (ex adsens) jag vägrar göra reklam för bantarpiller och annat skräp bara för att jag ska tjäna pengar. Jag tror och hoppas bloggläsarna uppskattar att slippa se reklam för bantarpiller, fat-blocker och carb blocker mm.

Snart dyker väl det just senaste bantningspillret på himlen upp, carb blocker  på sådana reklamplatser…  fettdiarré-pillrens kusin (carb blockers biverkningar1 och biverkningar2) fast är tänkt att blockera för kolhydrater. Man kan också fortfarande se att man uppmanas på en  LCHF sajt:
”Carb blocker – En ny och mer hälsosam livsstil
Nu kan du fuska ibland och äta stärkelserik mat som potatis, ris, bröd och pasta utan att behöva oroa dig för kolhydraterna! – Carb blocker är lösningen.”

Tidigare på samma sajt stod det också :
Tips: Carb blocker passar bra att kombinera med TopFormula Fat blocker.

Nu har de i alla fall haft den goda smaken att åtminstone ta bort de raderna som ju rimmade något alldeles väldigt illa med sajtens  (påstådda?) syfte, som väl borde vara att främja en LCHF diet, eller är det kanske inte deras syfte i grunden?

Kan borttagandet vara på grund av tidigare negativ uppmärksamhet från flera håll? Blev man rädd att det kunde innebära en risk till mindre intjänade pengar?

Girigheten kan gå långt för att tjäna pengar till varje pris, det vet vi väl alla vad gäller läkemedelsbolagen och livsmedelsbolagen. man vill inte alltid andra väl man vill ofta bara sin egen plånbok väl…
Så…
Vi alla måste alltid använda vår urskiljningsförmåga för så att säga skilja agnarna från vetet… 😉

 

 

/p

2 kommentarer

 1. Bra, tycker det är tråkigt att LCHFklubben gör reklam för carbblocker. De uppmanar att man ska köpa pillrena på sin facebook. När jag postade biverkningarna på deras sida så blev det borttaget och jag bannad. Synd att LCHFklubben är så oseriösa eftersom många lyssnar på deras råd.

  • Det är plånboken som styr…
   Men vad bra att du berättar det här så kanske några läser hur de behandlar folk.
   Man fick eller iaf köpa billigt sådan skit när man anmälde isg till deras LCHF lopp i Sthlm-
   ja man blir uppriktigt sagt oerhört ledsen att LCHF skitas ner av oseriösa företagare och männsikor som jsut bara ser tille gen vinning…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*