Nanosilver tas upp av djur och växter

Nanosilver är bioaktivt

Silver, en bakteriedödande metall med skumt beteende återfinns i miljön

Vilken fantastisk tanke och vilken affärsidé, ingen mera dålig lukt, ingen stinkande svett. Ajöss till svettluktande strumpor och skor, välkommen luktfria kylskåp och skärbrädor. För att inte tala om den magiska tvättmaskinen som bekämpar otäck lukt och mikroorganismer! Wow! Låter det för bra för att vara sant? Jaa, då är det nog det också.

Aktuell forskning i ett så kallat modell-ekosystem visar att tillfört nanosilver tas upp i både växter, insekter och fisk. Man ser att det omvandlade nanosilvret överförs till avkommorna, inte bara till jord och sediment … och det på korta 18 månader! Det sistnämnda skrämmer åtminstone mig. Det finns tillräckliga problem med antibiotikaresistens mot allt från vanliga bakterier till tuberkulos och gonorré. Vi står snart inför verkligheten att inte kunna behandla ens simpla infektioner med antibiotika … för att bakterierna blivit resistenta. När antibiotikaresistens väl uppstått, så är den svår att bli av med. Vi kanske ska förbjuda slentrianmässig tillförsel av ”förebyggande” antibiotika i djurfoder? Och istället satsa på mer artegen mat och för djuren naturliga miljöer? Ska vi då istället släppa ut andra former av bakteriedödare, som giftiga metaller ut i naturen?

Problemet med silver, vare sig det är i nanoform eller inte – är att det är en, för miljön giftig metall och vi riskerar en vitt spridd och okontrollerad användning. Trots den nya vetskapen och kunskapen om att silvret bioackumuleras i avkommorna. Någon dagsaktuell lagstiftning verkar inte finnas.

Vi kanske ska hålla oss friska framöver? Vi kanske ska se till att hålla vår vitamin D3-nivå hög och jämn under den kommande vintern?

Undrar till vilken/vilka av våra myndigheter som frågor om nanosilver hör?

Abstract till studien om nanosilvrets bioackumulation.
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/es204608d
Antibiotikaresistens kvarstår, trots minskning i givorna
http://ing.dk/artikel/132113-resistente-bakterier-lever-videre-trods-stort-fald-i-antibiotika-til-svin
Köpa D3 vitamin 5000IE

Elisabeth Puur

 

 

23 kommentarer

 1. Silver farligt? Nu fattar jag ingenting. Det är ju ett av de bästa kost tillskotten du kan ta.

  Att läkemedelsföretagen vill ha bort det från marknaden förstår jag mycket väl, ett stort hot mot deras ekonomiska intressen när det kommer till antibiotika (som för övrigt snart inte kommer fungera mot något)

  Om du är vidare intresserad så är detta en bra sida att starta läsa på:

  http://www.ion-silver.com/allt.om.silver.html

  Fullt med referenser dessutom.

  • Daniel, vi talar inte om samma sak. Jag har också en sån flaska i mitt kylskåp. Man kan se kolloidalt silver som en kortvarig kur vid infektion. Det är inget man tar regelbundet.

   Jag tycker du ska läsa abstract. Det finns många ämnen som kan göra nytta i små doser och vara giftiga i höga. Men bioaktivitet över generationsgränserna är oönskat.

   Den som vill optimera sitt immunförsvar gör klokast i att se över sin vitamin D3-nivå.

 2. Hmm, silver är en tungmetall och liksom alla tungmetaller absorberas den i kroppen där den hamnar i fettvävnader. Därefter förs tungmetallerna via bröstmjölken över till nästa generation. Det är ju inget nytt med det. Att köpa varor som innehåller silver för att silver har en bakteriedödande verkan är inget annat än vansinne. Det mesta av silvret försvinner med första tvätten, hamnar i vattenverken och sedan i vattenverkens slam som sedan använda som konstgödsel på våra åkrar. Det är inget annat än vansinne. Silver hör inte hemma i vår vardag, den hör hemma i berggrunden, precis där naturen placerat den!!

  Daniel – du menar att det är nyttigt att äta silver? Jag vet inte om du är sarkastisk eller inte? Och bara för att något är ”full med referenser” betyder ju inte att det är sant. Hur många av referenserna har du personligen kollat upp? Och får jag – utan att låta respektlös – fråga hur många högskolepoäng i kemi du har?

  • Vad har du med det att göra? Dessutom, har du SJÄLV kollat upp dom? Eftersom du själv är så säker på silvrets farlighet.

   Japp, jag menar att det är nyttigt att äta silver.

   Jag har flera egna erfarenheter där jag blivit av med diverse åkommor med hjälp av Kollodialt Silver.

   En arbetskompis är helt symptomfri från Karpal Tunnel Syndrom med hjälp av Silver och MSM, ett fall där utskrivna recept inte hjälpte ett skit…

   Jag har många sådana exempel, behöver inga studier och annat skräp för att backa upp det egentligen.

   Du är mycket väl medveten om att det var silver man använde innan antibiotikans intåg va?

   Jag undrar var ”född med silversked i mun” kommer ifrån…. 🙂

  • Emma – hur många högskolepoäng har du – när du kan påstå, att silver är en tungmetall?? Helt exakt tillhör den ämnesklassen övergångsmetaller och gruppen ädelmetaller. Hur mycket mer av det du skriver kan man inte heller lita på…?

 3. Bakom http://www.ion-silver.com, sidan som Daniel hänvisar till, finns en man vid namn Anders Sultan som driver företaget Ion Silver. Företags primära uppgift är ju att gå i vinst och vad denna Anders har för akademisk bakgrund vet jag inte och jag vet inte heller varför just han skulle vara opartisk i sammanhanget. Jag skulle nog tänka till både en och två gånger innan jag placerade alla mina ägg i hans korg …

  • Jag placerar inte alla ägg i hans korg, att jag länkar till denna sida är pga den är svensk. Finns tusentals sidor på många språk angående Kollodialt Silver.

   Du kanske skall ta och forska vidare i detta ämne själv istället, finns mycket vetenskaplig litteratur.

 4. Håller helt med dig Marianne. Klart att vi så långt det är möjligt ska undvika att förändra balansen i naturen.

  Visst kan säkert silver vara bra mot vissa åkommor, men det kan ju gammastrålning också vara, därmed inte sagt att det är bra mot allt.

  För övrigt, så har vi bara i tarmarna 10 gånger fler bakterier än celler i hela kroppen och vår kunskap om hur vi lever tillsammans med dessa är mycket outforskad.

  http://www.fettdieten.se/content/vi-har-tio-g%C3%A5nger-fler-bakterier-i-tarmarna-%C3%A4n-celler-i-kroppen

  För min egen del väljer jag hellre naturlig mat i första hand än att försöka fixa något med läkemedel, antibitioka eller kollodialt silver. Men visst, om det inte fungerar, så skulle jag så klart överväga att testa. Men att köra det som en standardlösning på allt, verkar riskfyllt även om vi idag kanske inte vet något som skulle kunna innebära att silver är farligt. Asbest användes som exempel under tusentals år i allt innan man kom på att det också hade andra egenskaper än att vara värmetåligt.

  Det finns tydligen en viss risk att man kan bli deformerad i sitt utseende om man dricker kollodialt silver eftersom det lagras i vävnaden.

  ”Silver and compounds containing it (such as colloidal silver) can be absorbed into the circulatory system and become deposited in various body tissues, leading to argyria, which results in a blue-grayish pigmentation of the skin, eyes, and mucous membranes. Although this condition does not otherwise harm a person’s health, it is disfiguring and usually permanent. Argyria is rare, and mild forms are sometimes mistaken for cyanosis.[6]”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Silver

  • Förtydligande bara, det är inte min artikel det är läkaren Elisabeth Puur som har en liten plattform här hos mig och skriver ibland en artikel. 😀

  • ”Det finns tydligen en viss risk att man kan bli deformerad i sitt utseende om man dricker kollodialt silver eftersom det lagras i vävnaden.”

   Nja, skrämselpropaganda till en viss del. Man blir inte blå av korrekt tillverkat kollodialt silver. Det finns en blå man i USA, han lider av något som kallas argyria pga för högt intag av silver, som är/var feltillverkat. För övrigt var han helt kärnfrisk och fortsatte ta det även fast han såg ut som en smurf pga han blev av med sin reumatism, bihåleproblem samt sina magproblem(magsyraeproblem) osv.
   Dricker/Äter man överdrivna mängder av vadsomhelst så blir det oftast konsekvenser. Man kan dö av vatten också.

   Läs här: http://www.purestcolloids.com/blue-man.php

   Att inta 1-3tsk Kollodialt Silver per dag är långt ifrån NOAEL.

   Här har du en bild som beskriver det hela:
   http://www.ion-silver.com/graphics/farligt.silver.jpg

   Dock så är det som med allt:
   ”Moderation is the key to everything.”

   Att du sedan går vidare efter först blivit vettskrämd av silver då det kanske kommer visa sig om många år framåt, så undrar man ju varför du är så öppen emot LCHF som faktiskt också saknar långtidsstudier. För övrigt äter jag också LCHF. 🙂

  • Nja skrämselpropagandal. Man blir inte blå av korrekt tillverkad kollodialt silver.

   Tillståndet kallas Agryia för övrigt. Mannen som dom använder flitigt i USA ifråga drack överdriva mängder av sin hemmagjorda blandning:

   http://www.purestcolloids.com/blue-man.php

   Rätt komiskt hur man hellre äter ”naturlig” mat som också helt saknar långtids studier och sedan är rädd för silver för vad det kan orsaka om några år. Enligt många forskare så är LCHF det farligaste som finns, självklart med en hel industri bakom sig, precis som det står en hel läkemedelsindustri bakom att få det kollodiala silvret förbjudet.

   Allt är farligt i överdriven mängd varav uttrycket: ”Moderation is the key”.
   Man dör av för mycket vatten också.

   1-3 tsk per dag är så långt ifrån NOAEL man kan komma:
   http://www.ion-silver.com/graphics/farligt.silver.jpg

   Jag vet inte varifrån påståendet om att silver är bra emot allt kom ifrån men man kan ju säga att det fungerar mot ungefär samma saker som antibiotika gör, jag har själv personliga erfarenheter av detta som sagt.

  • Herr Sultan på ION-silver satt även i P1, när vet jag inte, och försvarade det kollidala-silvret mot två s.k. experter. Men dom rådde inte på honom.
   Ett grundämne kan man inte ta patent på, därför vill man inte veta av det heller.

   • Vem diskuterar patent på silver?

    Jag har personligen inget emot sk kolloidalt silver. Jag har själv en flaska i kylskåpet. Men jag skulle aldrig ta av det dagligen. Dessutom tillskrives ”silver” alltför många fantastiska magiska effekter.

    Evolutionsmässigt är det inte klokt att omge sig med alltför många ”dödare”. Silver ses som en baktericid, = en bakteriedödare – det blir inte immunförsvaret bättre av. Tvärtom, men se gärna på hur vitamin D3 förbättrar immunförsvaret = ökar organismens förmåga att bekämpa fientliga bakterieangrepp.

    Jag talar om bioackumulation i levande organismer.

    Med bioackumulation menar jag där generation 1 får i sig av en potentiellt skadlig substans och sedan överförs denna substans till generation 2 och generation 3 och så vidare … i all oändlighet? eller tills avkomman till sist blir infertil (ofruktsam) eller så degenererad (förlorar sin livskraft till följd av ren kvalitetsförsämring) att den inte överlever. Blir lika med utdöd.Teoretiskt är det också motsatsen tänkbar.

    Vitamin D3 borde haft bioackumulation, men har det tyvärr inte. Hur det fungerar epigenetiskt, vid D3-brist generation efter generation vet ingen, men bra för människans överlevnad är det inte. Det blir dessutom rent mekaniska hinder för normal graviditet och barnafödande av D3-brist från barndomsåren.

    Det är en önskad och förväntad effekt, att den gravida kvinnans D3-innehåll till viss del går över till fostret. Sedan förutsätter naturen att avkomman ammas, med bröstmjölk innehållande D3. Allt för att barnet ska få i sig ytterligare D3, innan det själv kan bilda sitt eget D3 via solljuset.

    • Elisabeth: jag tycker det verkar konstigt att du som läkare tycks vara omedveten om att silver är ett mineral, precis som zink, selen, krom osv – mineral som kroppen behöver för att fungera tillfredsställande. Med tanke på att vi idag får kanske mindre än en tiondel av den mängden mineral som vi fick för 50-100 år sedan, så tror jag inte att det är farligt att ta några teskedar kolloidalt silver varje dag. Många av oss tar ju också tillskott av selen, zink m.m. varje dag, eller hur?

 5. Steffen, jag är medveten.

  Jag skiljer på olika metaller, mineraler och vitaminer. Somliga är essentiella, alltså livsnödvändiga, andra är väldigt toxiska, andra i sin tur tas i pyttedoser, vi brukar kalla några av dem spårämnen, medans några faktiskt kallas gifter.

  Jag vet inte om vi för 50-100 år sedan, automatiskt – via maten fick i oss 10 gånger högre dos av silver än vad som motsvaras idag av ”några teskedar” kolloidalt silver. Jag vet inte ens i vilken beredningsform som det silvret skulle vara i. Det kan du kanske berätta för mig?

  Jag vet dock att jag dagligen inte vill inta någon form av antibiotika eller annan baktericid. Varför skulle jag det?

  • Nanosilver kan finnas i bl.a. tyger, googla, det finns mycket att läsa. Hur bra företagen, som använder nanosilver i sina produkter är på att deklarera det, det vet jag inte.

   Det du hört om deodoranter och antiperspiranter är säkert att den antibakteriella och svettminskande effekten finns i tillsatt aluminium. Alltså ännu en metall. Det finns misstankar om att aluminium inlagrat i kroppen ökar risken att få Alzheimerdemens.

   Vi tar upp väldigt många ämnen via huden, vårt allra största organ. Så gnider man in armhålorna och ljumskarna med koncentrerat aluminium, så ökar säkert kroppens innehåll, alltså koncentration av ämnet ifråga.

   • Vissa ämnen har också en tendens att lagras in i fettrika delar av människan, tex. vårt vanliga underhudsfett och fettet mellan inälvorna, men också hjärnan är en intressant fettklump att ta hänsyn till.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*