Mörk choklad

Många använder ju mörk choklad antingen i bakverk och desserter,  eller att man tar en lite ruta till kaffet när andan faller på.

När jag vid fåtal tillfällen använder mig av choklad i bakverk är det  Lindt 90% eller 85%, jag kan också använda Hachez 77%.

Att använda råchoklad är smart då kan man söta själv med sötrix och steva! 😀
Den hittar du på LCHF-butiken.

Njut av choklad en gång ibland!

 

 

14 kommentarer

 1. Jag har velat testa 100 % choklad men tycker att den är för dyr.

  Jag kör också oftast med 90 % eller 85 % från Lindt. Ibland händer det att jag köper 70 % och då Madagaskar som är jättegod. Lite sötsliskig men den är ljuvlig. Lätt att överäta dock (mindre i bakverk men om jag ska unna mig en ruta så kan det blir mer än en ruta).

  • När familjen äter choklad är det ofta Madagaskar eller Hachez jordgubb och grönpeppar.
   De verkar övergå mer och mer till just Hachez.
   Jag tar bara ynka lite då, en de andra smaskar på.
   Mariann

 2. Nu ligger mina frukostfraller på Bakerix i ugnen. Måste fråga dig, hur ska konsistensen vara när man ska ”klicka ut” de? Jag kunde inte klicka ut något utan fick ta med näven och forma. Det var KLETIGT och fastnade på händerna, fick ta en slev och ta av samt lite vatten. Fick 8 st olika stora. Försökte platta till de så gott det gick och strödde på pumpakärnor och sesamfrön.

  Men trodde att det skulle vara mer löst. Nu förstår jag verkligen hur man ska kunna göra kanelbullar på denna mjölmix, det är ju helt galet kletigt och kompakt deg.

  Hoppas de blir goda oavsett!

  • Degen enligt min dotter är kladdig och hon arbetar bara med sked och vatten när hon gör frallorna.
   jag tror ajg har ett inlägg om detta och hur hon gör. Sök bloggen på frallor, bör gå…

   • Sökte och läste hur din dotter gjorde bland kommentarerna. Jag vispade ändå 3 min i varje fall, men ska prova vispa ännu mer nästa gång samt lägga de på plåten med hjälp av sked som doppas i vatten mellan varven.

    De smakade gott, men de blev inte alls stora (på höjden) så det blev svårt att dela dem på mitten. Bottnen blev liksom tunn eller ihålig. Undertill såg de liksom inskjuna ut.

    Inte samma konsistens som frasiga och luftiga frallor, men det gör inget att det är mer kompakt. Jag stör mig mer på att de inte blev så höga att jag kunde dela de i två delar. Frallorna på din bild ser dock bättre ut. Kan man få låna din dotter? Haha!

    • Hej, Rebecka! Du får gärna låna mig, heheh. Men frallorna kan vara lite luriga. Konsistensen är lite som en tjockare gröt. När man ska klicka ut den på en plåt så brukar jag ha förberett en sked i väldigt kallt vatten en liten stund innan som jag använder när jag tar smet, samt när jag lägger smeten på plåten och formar klickarna noga; jag ser till att de blir höga, runda och i lagom storlek samt jämna. När man gör detta får man oftast doppa skeden flera gånger i det kalla vattnet och det gör inget att lite vatten droppar på smethögarna medans man formar dem. 🙂

     • Tack, var snällt. 😉 Haha!

      Tack för tipsen, ska prova en gång till. Skulle gjort kanelbullar på andra hälften men efter alla sötsaker som jag har gjort nu så är jag inte så sugen längre. Får beställa hem Bakerix en gång till när begäret efter just kanelbullar blir stort igen.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*