Mocca- och chokladkross glass

Underbar mocca- och chokladkross glass

4-6 portioner

Ingredienser:
4 dl grädde
2 dl cremefraiche eller yoghurt
3 äggulor
1 msk Bakery+ sötning
1 msk snabbkaffe pulver
20-30 g hackad mörk 90% choklad
Gör så här:
Vispa gulor med sötning och vispa ner snabbkaffepulver och creme fraiche eller yoghurt.  Vispa grädden mellanhårt. Vänd ner grädden och ta i den hackade chokladen, låt det gärna blir större och mindre bitar.

Glassmaskin:
Häll smeten sedan i glassmaskinen och rör så sakteliga runt, i ca 15 minuter. Häll sedan upp i burk som fått stå i frysen under tiden. Ställ in i frysen eller ät genast.

Utan glassmaskin:
Häll upp i en burk och ta fram en gång i halvtimmen och rör runt, låt glassen frysa i minst 4 timmar.

Servera glassen dekorerad med lite finhackad choklad.

Tips: Äggvitorna går att frysa!

©Mariann Andersson

 

 

8 kommentarer

  1. Gjorde en variant utan snabbkaffe(tycker inte om!) men med vanilj och tog lite cacaonibs då jag inte har rå kakao, och så lite 90%ig choklad.. väntar på omrörning nu..
    Gjorde även en med 90chklad och en liten skopa jordnötssmör. väntar ivrigt på den!!

  2. Kan man göra iordningvglassmeten en dag i förväg och förvara t kylskåp tills det blir dags att äta, och köra i glassmaskinen strax innan man äter? Jag tycker glassen blir för hård om den förvaras i frysen.

Lämna ett svar till Mariann Andersson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*