Underbar mocca- och chokladkross glass
4-6 portioner
Ingredienser:
4 dl grädde
2 dl cremefraiche eller yoghurt
3 äggulor
1 msk Bakery+ sötning
1 msk snabbkaffe pulver
20-30 g hackad mörk 90% choklad
Gör så här:
Vispa gulor med sötning och vispa ner snabbkaffepulver och creme fraiche eller yoghurt. Vispa grädden mellanhårt. Vänd ner grädden och ta i den hackade chokladen, låt det gärna blir större och mindre bitar.
Glassmaskin:
Häll smeten sedan i glassmaskinen och rör så sakteliga runt, i ca 15 minuter. Häll sedan upp i burk som fått stå i frysen under tiden. Ställ in i frysen eller ät genast.
Utan glassmaskin:
Häll upp i en burk och ta fram en gång i halvtimmen och rör runt, låt glassen frysa i minst 4 timmar.
Servera glassen dekorerad med lite finhackad choklad.
Tips: Äggvitorna går att frysa!
©Mariann Andersson
Det där låter väldigt läckert, Mariann 🙂
Kan meddela den var supergod! Jag älskar moccaglass och rå chokladen var verkligen pricken över i. 😀
Supergod glass! Tack för tipset!
Varsågod!! tack för kommentar! 🙂 Uppskattas mycket!
Nu lägger ju ett annat supergott glass recept, håll tillgodo även med det 🙂
Kram Mariann
Gjorde en variant utan snabbkaffe(tycker inte om!) men med vanilj och tog lite cacaonibs då jag inte har rå kakao, och så lite 90%ig choklad.. väntar på omrörning nu..
Gjorde även en med 90chklad och en liten skopa jordnötssmör. väntar ivrigt på den!!
Det är jätte kul och experimentera för att hitta nya smaker! 🙂
Kram Mariann
Kan man göra iordningvglassmeten en dag i förväg och förvara t kylskåp tills det blir dags att äta, och köra i glassmaskinen strax innan man äter? Jag tycker glassen blir för hård om den förvaras i frysen.
Det går jättefint!