Miljö/klimat och näringsämnen

”den förenklade världsbild, där minskat köttätande och konsumtion av animaliska produkter utmålas som den saliggörande frälsningen från klimatkrisen.”  som LCHF.se Per Wikholm tar upp är det som stör mig mest i denna klimatdebatt, sedan tycker jag det inte ska diskuteras klimat utan MILJÖ och det är en stor och väsentlig skillnad i min värld.

Om man som jag sett Tony Robins serie Man on earth, så lär man förstå att klimatet i alla tider har förändrats, det räcker för oss att ta en biltur till varberg för att inse att hela viskadalen varit hav en gång i tiden…
Vilket torde betyda att havsnivåerna varit högre…
Sedan när man förstå att vi för 70.000 utvandrade från Afrika då var vattennivåerna 80 meter lägre än nu…

Så jag pratar hellre miljförstöring än klimatförändring..

Men till saken och ämnet, efter min lilla utsvävning…

”Ost har förvisso en högre klimatpåverkan per kilo produkt jämfört med exempelvis grönsaker och fläskkött. Men det har också skumgodis. Och till skillnad mot skumgodis bidrar ost med nyttigheter som kalcium och vitaminer. Naturvårdsverket jämför bara utsläppen av växthusgaser per kilo produkt och drar utifrån det slutsatser kring hur vi ska äta. Utan att diskutera vilken näring vi får i relation till mängden utsläpp. Det är en allvarlig brist. För livsmedel är inte alltid utbytbara ur näringssynpunkt.”

Här kommer något mycket mycket viktigt, ska vi räkna ut en belastning på allt vi äter bör man räkna belastningen per essentiellt näringsämne .
Då är det nog det mesta i folks varuvagnar som är en oerhörd miljöbelastning…

Plötsligt blir då gräsbetes tom bra för miljön!!

Så vill du bidra till en bra miljö för efterkommande och också din egen hälsa så ät gräsbetes för glatta livet!

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*