Marianns moussaka

4 port
ingredienser:
800 g lammfärs eller gräsbetesnötfärs
smör
2 gul lökar
1-2 finhackade vitlökar
1 aubergine
1 zucchini
250 g krossad tomat
0,5 dl tomatpuré
1-2 dl god riven ost
2 dl grädde
salt och vit/svart peppar
muskotnöt
kanel

Gör så här:
Fräs färs och lök i smör, krydda och smaka av, snåla inte med kanelen. Häll i tomatkrosset och tomatpurén.
Låt puttra medan du försteker skivad aubergin i smör med lite salt. Ev kan du låta auberginerna dra i på ett hushållspapper lätt saltade i 15 min.
Varva sedan aubergine, skivad zucchini, färsröran och ost. Häll över grädden. Vill du inte ha en såsig moussaka kan man vispa ner 1 ägg i grädden innan den hälls över.
Grädda i 175-200 grader i ca 25-30 minuter

Ringla gärna lite god olivolja över det hela vid servering.

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*