Mariann Andersson och Mariann Andersson

mariann.andersson2 [1024x768]Att stava Mariann utan ett e på slutet är inte så jätte vanligt.
Så att ens namne också är författare och har givit ut tre böcker och att dessa tre böcker kommer fram även under mitt namn som ex på Bokus under Baka matbröd med LCHF  är ju ganska otroligt och i viss mån olyckligt.
BOKIA skriver tom ”samme författare” vilket ju inte är sant alls…

Denna namne-författare är något äldre än mig och har skrivit 3 böcker. Man kan ju tycka att det borde gå att skilja författare med samma namn åt i dagens datoriserade värld… men det går uppenbarligen inte 🙁

Att allmän googling får fram det är ju givet, men jag tycker nog att Bokus och övrig internetbokhandel borde kunna skilja på våra böcker.

Bara så ni vet att jag har inte skrivit en massa andra böcker…

 

 

18 kommentarer

 1. Mycket konstigt inlägg.
  Känns som att något är fel i inlägget.

  Men ja det är märkligt att de inte har något bättre sätt för att särskilja författare.

  • vad är fel?
   jag får ofta frågor där man tror jag har skrivit massa böcker… och ville bara klargöra att så inte är fallet. Vet inte vilken sorts böcker min namne har skrivit har inte läst dem alls.

 2. Otroligt att om man söker efter böcker av Mariann Andersson så kommer det fram böcker av Mariann Andersson? Ja det låter ju konstigt, eller? Jämför med att leta efter telefonnummer till nån, då dyker ju alla med samma namn upp, hur ska datorn veta VEM av dem man söker?

 3. Självklart ska ju inte Bokia och Bokus visa upp att du har skrivit andra böcker! Ann-Charlotte är ute och cyklar här, Hon har inte förstått vad du menat.

  Du bör nog kontakta Bokus och Bokia för att fixa detta. Nån har ju missförstått kan man anta.

  • Bokus har jag kontaktat och det går inte, märkligt i denna supertekniska värld och den jag pratat med tycker också det är mräkligt och förstår mig.
   Men däremot Bokia far med osanning 😉

  • Nej då jag är inte ute och cyklar, förstår precis vad Mariann menar – fast hon har redigerat sitt inlägg sen jag skrev min kommentar så det är möjligt att det verkar som jag inte förstår.

   Har inte varit inne och kollat Bokus eller Bokia på de länkar Mariann uppger men om man ex på Adlibris gör en sökning på Mariann Andersson får iaf jag upp 30 träffar. Inte tror jag att vår Mariann har skrivit alla dem.

   Inte ens en sökning på Baka med LCHF ger Marianns bok med den titeln som enda resultat.

   Med andra ord, vad jag menar är att oavsett vilken typ av sökning man gör (iaf på Adlibris) ger som resultat allt som innehåller de ord/namn man anger i sökrutan. Samma sak med sökfunktionen på aktuell boksida ”av samma författare” utgår enbart från exakt det namn som är författarens. Konstigt? Nej! Osmart system? Ja!

   • Adlibris, Bokia och också Bokus drar upp alla med namnet Andersson och också med stavningen Marianne så det är inte konstigt heller, det jag menar är otroligt är att två med en ganska ovanlig stavning på Mariann heter Andersson OCH är författare. 🙂 OCH det mest konstiga är att man inte kan särskilja dem genom någon slags identifikation.
    Nu är det ju så att det inte går, så jag lär få fortsätta svara på frågan om jag skrivit fler böcker…

  • ja det är ju inte så att jag tycker så illa om det, ville bara upplysa då många faktiskt har frågat mig genom detta året som gått…
   men jag tycker det är jätte märkligt att man inte kan skilja författare åt…
   Det skulle ju faktiskt kunna bli väldigt konstiga situationer…
   Typ någon skriver om ”kvinnofällorna bakom spisen” och vi gör knappt annat 😉

 4. Nu såg texten mera rätt ut kan ha var ett lokalt problem på min dator.

  Men åter till problemet problemet är inte att alla böcker skrivna av någon Mariann Andersson visas när man söker på bokus.
  Problemet är att det även står något i stil med ”Övriga böcker av Mariann Andersson” Där skall endast böcker som den utvalda förfataren skrivit. Är inte svårt att fixa det i den datoriserade världen.

 5. När du söker så är det självklart att sökresultatet resulterar i alla artiklar (boktitlar, författarnamn) med ett eller flera av sökorden. Att Bokus däremot inte kan reglera ”Fler böcker av Mariann Andersson” verkar konstigt. Jag kan inte mycket men så pass mycket att jag vet att det finns andra som kan. Alltså reglera en sådan sak. Ska kunna skilja på två författare med samma namn också om de t.ex. listas. Sökresultat fungerar dock lite annorlunda.

  För övrigt fick jag din bok för en vecka sedan eller så, inte haft tid att packa upp den ens. Jag packade upp en först igårkväll, bläddrade lite snabbt. Så många recept! Jag trodde det skulle vara några stycken bara, vet inte varför. Tyckte det fanns massor, för alla speciella tillfällen. Tappat baksuget pga. heltidsjobb osv. men när baksuget återfinner sig kommer din bakbok fram. Gräddtårtan såg ljuvlig ut! Låter så gott med!

  • man kan tycka att det borde vara den enklasta saken i världen att fixa, man knallar ju på månen hur lätt som helst…

   Kul med bakboken och att du tycker det vara många recept som kan passa!
   Gräddtårtan är underbar…. och midsommarpajen….;)
   kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*