Brödinstitutet bekymrat

skriver LCHF.se och det är säkert så…
Brödinstitutet skriver på My Newsdesk om sin oro om dieter som ex LCHF
Där skriver man bla
”Jul- och nyårshelgen har varit en utmaning för svenskar som går på diet. Enligt en riksrepresentativ undersökning är det nästan 1 av 3 som slutar med dieter för att de är krångliga och svåra att följa i sociala sammanhang. Lågkolhydratdieter är vanligaste dieten, men få fullföljer den. 12 procent har följt LCHF-dieten men valt att sluta. ”

De skriver också:
”Undersökningen visar att bröd är det mest saknade livsmedlet bland de som följer eller tidigare har följt en lågkolhydratdiet. Det är 43 procent som saknar brödet och kvinnor saknar brödet mer än män när de går på diet. Andra livsmedel som saknas av de som testat låghydratdieter är pasta och potatis. ”

bokus_baka_matbrod_med_lchf_314x230.jpgVilken tur då att det snart utkommer en HÄLSOSAM BRÖDBOK!!
(till skillnad från det sjukdomsalstrande gluten stinna brödet)
PASSA PÅ bara ett par veckor kvar av erbjudandet att få 20 kr i rabatt på boken!

6 kommentarer

  1. Vilken tur för mig o brödinstitutet att din bok snart kommer 😉 Har precis förhandsbokat ett ex, så nu ska jag komma ur tekaketräsket. Fast de är goda, bägge sorterna! De grova är just nu i ugnen o en plåt på vänt, gör alltid dubbel sats när man ändå är igång.

  2. Hej
    Längtar verkligen efter din bok. Är det några speciella ingredienser man ska ha hemma när boken kommer i brevlådan? Vill kunna kasta mig in i baket med en gång, vore ju tråkigt om man behöver vänta en vecka på specialprodukter från diverse lchfshoppar.
    Hoppas nu veckorna går fort är så trött på mitt kesobröd 🙂

    • Jag skulle säga att det är det vanliga som behövs. 🙂
      mandelmjöl (eller mala själv) kokosnötsmjöl, pofiber, fiberhusk, valnötter och hasselnötter/mjöl.
      Brödkryddor både färdig blandning som enskilda anis, fänkål och kummin.
      bakpulver, ägg, cream cheese/CF/grädde, normalsaltat smör. Parmesan och/eller annan smakrik ost.
      Finns lite av detta hemma lär du kunna baka ganska mycket med en gång. 😀
      (hoppas inget viktigt är glömt)

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*