Lunchpepparkaka

ca 10 st

Ingredienser:
100 g mycket mjukt smör
1-2 msk Bakery+ sötning (kan uteslutas om man vill)
3 rumstempererade ägg
1,5 dl kokosnötsmjöl
1/2-1 msk pepparkakskryddor
1 tsk malda pommeransskal (kan uteslutas)

Gör så här:
1. Vispa smör, pommerans/pepparkakskryddorna och ev Bakery+ i matberedare.
2. Ta i ett ägg i sänder och vispa mjukt och fluffigt.
3. Ta i kokosnötmjölet. Mixa samman allt till en smidig deg.
4. Rulla en tjock korv 5-7 cm i diameter. Dunsa lätt ändarna på korven  mot bordet ett par gånger så den sätter sig i kanterna och ändarna blir platta och fina.
5. Lägg rullen i kylskåp en timma.
6. Skär ca 10 st, ca  1 cm tjocka skivor av rullen med vass kniv och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Degen flyter inte ut speciellt mycket, så du kan lägga ganska tätt.
7. Grädda i mitten av ugnen i 150-175 grader i 15 minuter. Titta till dem så de inte blir brända.
8. Servera som de är eller gör som vi, hyvla en skiva smör och lägg flera goda skivor gräddost på.

Tips: Gör en dubbel sats och lägg halva degen färdigrullad till en tjock korv i frysen, bara att ta fram kvällen före och lägga att tina i kylskåpet. Skär sedan skivor och grädda när det är dags.

©Mariann Andersson

 

 

 

20 kommentarer

  1. Hej hej:-)
    Jag får inte tag på færdig blandad pepparkaks kryddor.Den færdiga kryddblandningen innehåller någon form før bakpulver.Då jag måste blanda kryddorna sjælv så undrar jag om jag måste ha någon form før bakpulver i eller?

    Mvh.å kram:-)

    kinkin

  2. jag bytte ut en dl kokosmjöl mot mandelmjöl och de blev ännu godare då! sen kan man kleta ut dom direkt på plåten om man vill ist för att göra en korv o skära. :o)

    • Hej och jätte välkommen hit!
      Dessa blir ganska lika skånepepparkakorna, dvs lite mer åt det mjuka hållet. Men det är ingen mjukpepparkaka om man säger så heller.
      Hoppas du vet hur skånepepparkakorna är.
      Kram och välkommen hit igen!
      Mariann

  3. Så goda! Tack Tack!
    Och härligt med nåt utan fiberhusk…jag har lite svårt för det, även om jag låter det svälla länge…

  4. Hej!

    Roligt recept, ska lätt testa det i helgen! 🙂
    Har du testat att grädda det som en hel korv eller i en sockerkaksform istället för att skära dem innan?

    Kan för övrigt presentera ungefärliga näringsinnehållet per pepparkaka (vid 10 st) med antingen 1.5-2.0 dl kokosfibermjöl:

    Kcal 112-118

    Kolhydrater: 0.6 – 0.8 g
    Fett: 10.6 – 10.9 g
    Protein: 3.9 – 4.5 g

    Hela satsen:

    Kcal: 1121 – 1177

    Kolhydrater: 6.3 – 7.5 g
    Fett: 105.7 – 108.7 g
    Protein: 39.4 – 45.5 g

    • Hejsan och varmt välkommen hit!
      nej jag har inte testat det att grädda hela korven, tror inte det blir bra heller. Bättre at göra en mjuk pepparkaka då 😉
      Kram Mariann

  5. Just skånepepparkakor är något jag saknar enormt av kolhydratsmaten.
    Det är nog brödet jag saknar mest.
    Är detta så likt i smaken?

    • Du får prova, det är så likt man nu kan få dem utan vetemjöl, tycker vi.
      DOCK har vi ju inte ätit sånna på drygt 2 år vid tillfället jag gjorde dessa…
      Så minnet kan svikta, men du får prova helt enkelt och se.

Lämna ett svar till Mariann Andersson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*