En härligt mättande lingondessert som påminner om Lingongott.
Kanske denna lite syrliga och krämiga dessert kan passa ?
4-6 portioner
1 pkt (225g) frysta lingon
3 msk Bakery+ sötning
2 dl kesella 10%
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Lägg i ett pkt frysta lingon i en kastrull och söta med 3 msk Bakery+, låt detta få ett uppkok och safta sig. Låt lingonsylten kallna helt.
Lägg kesellan i en skål och rör runt lite, blanda sedan ner lingonsylten väl. Vispa upp grädden ganska hårt och blanda ner den väl i lingonkesellan.
Ställ kallt minst en timma innan serveringen.
Ser smarrigt ut!
Men jag måste ha missat, vad är Bakery?
Säkert jag som inte är uppdaterad igen 🙂
Bakery+ är sötning. Du finner info på bloggen och också en omvandlingstabell ifall det behövs. 🙂
testade att göra den men den blev lite lös. Hur får man den mer hårdare? ersatte bakery+ med socker.
Det kan ju vara om du ska vispa grädden hårdare än vad du gjorde?
Möjligen att sockret kanske ”smält” och gjort den lös.
Min blir ca som en mousse.
kan vara så. hur ska man undvika att sockret smälter? det gör det ju rätt snabbt när man tillsätter det i de varma lingonen.
Jag antar du tog 1 dl socker och det är ju en större mängd än mina 2 msk…
Det du kan göra är att smälta ner 1 gelatinblad i den varma sylten så den blir tjockare ( när den kallnar) då bör det hela bli bättre. 🙂
Tack för svar 🙂
om man använder socker kan man väl kolla på ”vanliga” recept 😉
🙂