LCHF-bakverk och hållbarhet

Detta är också något man måste känna till att bakverken inte har samma hållbarhet som traditionella bakverk med mycket socker. Socker har ju en konserverande och fuktighetsbevarande effekt, denna får vi inte i LCHF-bakning. Det gör att det allra bästa är att baka den mängd man förväntar sig äta inom 1-2 dagar, helst samma dag. Frysa går utmärkt, och vissa degar kan man då frysa och i mindre portioner och grädda det man ska använda, som ex lunchpepparkakan på bilden.

Detta gäller ju också de olika bröden man bakar.
Där finns ju inget som konserverar och många kan börja surna om man förvarar dem varmt i flera dagar. Tänk på att kylskåpet är en bättre plats för bröden. Eller ännu hellre om man bakar fler bröd att frysa dem.

 

Det mesta smakar ju givetvis bäst nybakat och givetvis LCHF-bröd/bakverk också!

 

 

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*