Här ska ni få ett gott pajrecept som lagas till på ca 40 min och särdeles gott pajskal!
ca 4-6 portioner
Pajskal:
100 gram smält smör
2 ägg
1 dl malda valnötter
0,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl grädde
4 ägg
1,5 dl riven smakrik ost
200 gram varmrökt eller kallrökt lax
Gör så här:
Pajskal: Smält smöret försiktigt, vispa ner två ägg väl.
Blanda torra ingredienserna och blanda ner dem med träslev i smeten.
Tryck ut degen i en pajform och upp i kanten.
Fyllning: Häll i grädde i en skål och vispa kraftigt med spiralvisp ner äggen i smeten.
Riv osten och blanda ner den med sked.
Lägg laxen i bitar i pajskalets botten och slå äggstanningen över.
Grädda det hela i 175 grader 30 minter eller tills äggstanningen stannat.
Detta pajskal behöver inte förgräddas tycker jag = spara tid och moment.
Hej! Har nu gjort pajen och den var jättegod.Kommer helt klart göras fler gånger.Gillade att man gjorde skalet och stannigen i ett svep.Skall pröva skallet på fler andra pajer.Många hälsningar Janet
Jag är övertygad om att det pajskalet passar många olika pajer. 🙂
Hej! Tänkte prova till västerbottenostpaj till kräftskivan på lördag. Undrar dock om det passar att byta ut valnötterna mot tex mandelmjöl/grovhackade mandlar? Sambon är tokallegisk mot just valnötter 🙂
jag har nog tre olika pajbottnar på bloggen 🙂 så någon av de andra två passar garanterat då den ena är fiberhusk och den andra mandelmjöl/kokosmjöl