Laxpaj – snabbpaj – paj

IMAG1311Här ska ni få ett gott pajrecept som lagas till på ca 40 min och särdeles gott pajskal!
ca 4-6 portioner

Pajskal:
100 gram smält smör
2 ägg
1 dl malda valnötter
0,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1,5 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl grädde
4 ägg
1,5 dl riven smakrik  ost
200 gram varmrökt eller kallrökt lax

IMAG1314Gör så här:
Pajskal: Smält smöret försiktigt, vispa ner två ägg väl.
Blanda torra ingredienserna och blanda ner dem med träslev i smeten.
Tryck ut degen i en pajform och upp i kanten.

Fyllning: Häll i grädde i en skål och vispa kraftigt med spiralvisp ner äggen i smeten.
Riv osten och blanda ner den med sked.

Lägg laxen i bitar i pajskalets botten och slå äggstanningen över.
Grädda det hela i 175 grader 30 minter eller tills äggstanningen stannat.

Detta pajskal behöver inte förgräddas tycker jag = spara tid och moment.

 

4 kommentarer

  1. Hej! Har nu gjort pajen och den var jättegod.Kommer helt klart göras fler gånger.Gillade att man gjorde skalet och stannigen i ett svep.Skall pröva skallet på fler andra pajer.Många hälsningar Janet

  2. Hej! Tänkte prova till västerbottenostpaj till kräftskivan på lördag. Undrar dock om det passar att byta ut valnötterna mot tex mandelmjöl/grovhackade mandlar? Sambon är tokallegisk mot just valnötter 🙂

    • jag har nog tre olika pajbottnar på bloggen 🙂 så någon av de andra två passar garanterat då den ena är fiberhusk och den andra mandelmjöl/kokosmjöl

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*