Det finns ingen anledning att förknippa en högfettdiet med allvarliga hälsorisker, åtminstone inte vid diabetes eller metabola syndromet.
Numera rekommenderas denna diet för diabetiker både i USA och i Storbritannien, skriver Uffe Ravnskov och Bo H Jonsson.
Detta brev publiceras i Läkartidningen
Brevet av Ravnskov och Jonsson är ett svar på Charlotte Erlanson-Albertssons artikel Högfettdieter är inte harmlösa.
Författarna tillbakavisar varje punkt av beskyllningarna mot naturligt fett.
En fundering….Har du hört/sett från någon som inte tål kokosnötmjölet? Min mans mage har varit ”otrevlig” en tid och jag börjar sätta det i samband med min bakning, som har ökat sedan jag fick bakboken. Han äter mera av bakverken än jag till fikastunderna. Vi har ätit LCHF i drygt två år och båda mått bra av det.
Det kan ju vara kokosnötsmjölet, jag tycker ni ska prova att han inte äter något mjöl på ett par veckor och sedan provar igen.
Ni äter inte bakerxi?
Tack för svar. Nej, vad är bakerxi?
Bakerix är ett bakmix, som kan ge fisisga magar och diare. Jag tänkte om det var så att ni aksnke åt sådana bröd. 🙂
Sista stycket i läkartidningen säger en hel del:
”En sista kommentar: Är det inte kutym att upplysa läsarna om sina ekonomiska bindningar? Vi syftar på företaget Thylabisco, som arbetar med att framställa bantningsmedel, och vars ägare är Charlotte Erlanson-Albertsson och hennes make.”