Kryddig Blomkålsgryta

1 stort Blomkålshuvud
50 gram smör eller mer
500 gram krossade tomater
1 stor gul lök
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk cayenneppar
0,5 tsk kanel
1 krm mald nejlika
0,5 tsk kardemumma
3-4 st lagerblad
lite salt och ev en nypa sötrix
Gör så här:
Fräs löken mjuk i redigt med smör och slå över tomatkrosset och tillsätt alla kryddor, låt småputtra undertiden du förbereder blomkålen. Ansa och skär i mindre buketter och koka blomkålen i lättsaltat vatten,  lagom mjuka och sila av vattnet och lägg blomkålen i tomatgrytan och värm hastigt upp igen. Om du är känslig för kryddor, ta hälften och smaka av och krydda upp mer efterhand.
Serveras till stekt eller grillat kött.

 

 

7 kommentarer

    • Hejsan och jätte varmt välkommen hit! 😀
      ja den är kryddig och jättegod, passar fint till stekt, och grillat.
      man kan säkert också hiva ner diverse köttrester i grytan.
      Kram och hoppas du kommer hit igen!
      Mariann

  1. Tack snälla Marianne som delar med dej av goda recept i din trevliga blogg. När jag var viktväktare gjorde jag ofta tomatgrytor så jag blev trött på det. Den här var annorlunda och väldigt god med sina kryddor. Hade dessutom alla kryddor hemma. Åt till stekt fläskkarre med vitlökssmör. Tror köttfärsbiffar skulle vara perfekt till också.

    • Tänkte på det också att biffar skulle passa super! 😀
      Kul å dela med sig av lyckade experiment, men nu blir det lugnt på bakfronten här framöver…
      Kram från Mariann

  2. En fantastiskt god gryta, kommer definitivt göra om den! Tog nog aningens för mycket nejlika så det blev riktig julstämning i köket, men jag gör om och rätt till nästa gång 😉

    Åt den till stekt kycklingfilé samt gurksallad med mynta, nom nom nom!

    Tack för ett suveränt recept!

1 trackback / pingback

  1. 23 september – vägning och mätning | It ain't over 'til the fat lady's thin

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*