Krämig köttfärs- och blomkålsgratäng

4-5 pers

ca 1 kg gräsbetes köttfärs
1-2 hackade gula lökar
1  blomkålshuvud
3-4 dl grädde
0,5 dl tomatpuré
1-2 dl riven god fet ost
salt och peppar

Gör så här:
Fräs färsen i rikligt med smör ( salt o peppar) och lägg den hackade löken att fräs med mot slutet.
Lägg upp ganska tunnt skivade blomkål i botten i en ugnsfast form lägg lite smörklickar.
Bred sedan färsfräset över blomkålsskivorna.

Koka upp grädden med tomatpuren, salta och peppra lite. Lägg sedan i osten att smälta ner.

Häll ostsåsen över blomkål och färsen. Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 25-30 min till den fått lagom färg och blomkålen är något mjuka.

 

8 kommentarer

  1. Hej Mariann!!
    Länge sen.
    Hade glömt denna gratängen och har nu gjort den igen. Det var ett tag sedan sist men den är ju så god så jag fattar inte hur jag kan glömma bort den.
    Tack för underbart recept!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*