Köttfärslimpa – grekiskt inspirerad

medelhavsinspirerad köttfärslimpa ca 4 portioner

800 g köttfärs
2 ägg
ca 250 gram grovhackad fetaost
ca 250 gram grovhackade kalamataoliver
1 liten grovhackad rödlök
3 msk  torkad basilika
1 tsk vitpeppar
1 msk lökpulver
lite vitlökspulver

Gör så här:
Blanda färs med alla ingredienserna och forma en limpa i en smord ugnsfast form, grädda i ugn 175 grader i ca 45-50 min, beroende på tjockleken.
Servera gärna med en sallad á la grekisk.

1 kommentar

  1. Säkert jättegôtt ! Men varför lökpulver o vitlökspulver??
    I n t e alls gott i min mun ,… riv litet färsk lök & vitlök i stället. Smakerna går inte att jämföra !!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*