Köttfärs- och zucchinigratäng

500 g köttfärs gärna gräsbetes
1 stor zucchini
1 stor grov hackad gul lök
1-2 pressade vitlöksklyftor
ca 200 g hackade tomater i burk
lite tomatpuré
2 dl grädde
1 dl riven god ost
salt och peppar

 

Gör så här
1. skala och tärna zucchinin, koka i lättsaltat vatten i ca 5 min och sila av vattnet.
2. Fräs färs och lök, slå på tomatkross och purén och krydda.
3. Koka upp grädden och låt osten smälta ner i den.
4. Varva färsfräset och zucchini och häll till sist över ostsåsen.
5. Grädda i ugnen 200 grader ca 20 min

 

 

4 kommentarer

  1. Fråga och tips 😉
    2. Vilken jäkla puré?

    Finns väl egentligen ingen anledning att skala zucchini? Jag wokar så gott som dagligen zucchini, lök och paprika, ibland byter jag zucchini mot broccoli men det enda jag skalar är löken.

    Jag tänker testa den här, den liknar Effies köttfärslåda och den är god.

    • Du har så rätt man måste inte skala den inte om skalet är ok iaf….
      Sedan inser jag att jag har missat och skriva dit tomatpurén bland ingredienserna, TACK för att du gjorde mig uppmärksam, UPPSKATTAS sådant
      Kram igen
      Mariann

  2. Tackar och bugar för receptet.
    Ska försöka testa ditt recept till helgen, annars kan jag tipsa om att jag lagar en liakdan rätt med aubergine fast utan grädde och ost, och med lite mera tomatsås till. Prova det någon gång.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*