KitchenAid, min nya maskin som ska hjälpa mig i köket

Äntligen har jag fått min KITCHENAID med rivsats  !

Denna långt efterlängtade maskin kommer nu framöver att få hjälpa mig mycket i köket!

Nu blir det enkelt med att vispa äggen länge och pytsa i alla andra ingredienser efterhand och slippa vara ”bunden” till elvispen 😉
slippa sträcka sig samtidigt som man håller i en elvisp och vet inte hur många gånger man vält och skvätt ut för det man ska ha tag på är liiite väl långt bort…

Den tiden är nu förbi och jag gillar ju också ibland att göra dubbla satser, vilket också numera kommer går lätt som en plätt!

Inser att jag from Nu kommer spara  både tid och energi!

Även dessa tillbehör av rivtrummor gillas, nu blir det lätt att riva mandlar när det behövs till mandelmassan!
Ser ni flatblandaren med ”inbyggd slickepott” som ligger på instruktionsböckerna? Den blir super till de flesta av våra smetar/degar!

Men vilken beslutsångest för vilken färg man skulle välja!!
Blev en creme, då jag är för feg (troligtvis)…

Så nu ska jag fördjupa mig i instruktionsböckerna och lära mig denna  tingest som kommer att hålla för resten av mitt liv 😉
Ser ut som Brownie (katten) också vill fördjupa sig…

Har ni dylika hjälpmedel i era kök?

 

27 kommentarer

 1. Har inte en Kitchenaid utan en av ett annat märke men den är nog lika bra och bra mycket billigare, den passade våran budget just då. Men en Kitchenaid hade man inte sagt nej till!
  Äger faktiskt ingen elvisp längre. Våran gick sönder för ett tag sedan (vispat förmycket grädde!) och vi valde att inte köpa en ny, utan använder assistenten och en ”handdriven” visp med skål från Tupperware som är superbra!

  • 😀
   Ja det finns ju gasnka många maskiner å välja på, men jisses vilken kvalité det är på denna!!
   Tung som fasen och det är ju bra, så den står där den ska stå 😉

 2. Du kan alltid hoppas att den håller livet ut. Min Electrolux höll i 5 år sen tvärdog den. Det var ett kretskort sa reparatören och ville ha 1800:-. Tjena sa jag och återgick till elvispen.

  Som kuriosa kan nämnas att mormors 50 år gamla Electrolux fortfarande tuggar och går. Tror inte den innehåller kretskort 🙂

 3. Hej!
  Jag har tyvärr ingen sådan maskin men inser hur mycket jag behöver än när du beskriver alla fördelar. Jag fnissade högt här åt hur jag känner igen det där med att man vill nå allt omkring sig och samtidigt mäta upp och hälla i under tiden man vispar. 🙂
  Jag undrar hur går det med din periodiska fasta?? Nyfiken. 🙂
  Trevlig helg!!
  kram Anna

  • Ja det är så det är när man är elvispbunden…
   man ska ju liksom alltid ha det som är längst bort och stänga av och se tilla tt visparna hänger över skålen ( man vill ju inte ha drippen dropp överallt) sådant tar ju tiiiid och man vill ju alltid skynda av märkliga anledningar…
   Med min fasta går det jättebra, tristare att prommenera hela tiden… men ajg är ju lat av naturen så 😉

 4. Åhh skulle också vilja ha en sådan – är ju så bra & dessutom snygg ..
  Jag har bara en matberedare men den funkar det med. Inte att baka i men till övrigt!
  Annars tycker jag mitt bästa hjälpmedel är den vanliga handmixern som jag köpte för 17 år sen och fungerar lika bra nu!!

 5. Grattis till kökets Rolls Royce.
  Jag kör med min gamla elvisp (Philips) som jag köpte på 70-talet. Till den hör en ställning med vispskål, så man behöver inte hålla den, tyvärr så åkte skålen i golv för ett tag sedan, den sprack:( Som tur var hittade jag en skål med tvådelat lock, jag tror det var på Rusta, som man kan lägga elvispen på och köra utan att hålla i den;)

 6. Ja du Marianne, den är verkligen underbar, som du säger skönt för min del med reumatiska svårigheter att slippa hålla en elvisp i handen. Det enda är när man bakar att man inte alltid kan göra dubbel sats, för då blir det geggigt upp i den som vispen sitter i. Har även rivtillsatser, dom är lätta att jobba med och diska. Har faktiskt även mjölkvarnen och en massa andra grejer…*L* Jag har en svart förresten… så Grattis igen!

 7. Jag älskar min kitchen aid!!! 😀
  Jag har en vit (ville ha en rosa men tänkte på framtiden och vitt funkar ju till allt)
  Tyvärr har jag inga tillbehör men jag vill ha glassmaskinen som man kan köpa till. Finns ju hur mycket som helst 🙂
  Hoppas du får roligt med din nya fina maskin! å vem vill inte ha en kitchen aid i sitt kök? 😉

  • Precis så var det jag tänkte, fast jag ville ha grön isåfall…
   ja jag hör fler säga just så att de äslkar sin kitchenaid, kommer jag med å göra!

 8. Jamen gratulerar å vælkommen efter:-)Har haft min nu cirka ett år å den står framme hela tiden …..å bara skiner…..å blir anvænd! Eftersom den står framme så ær den så lætt att anvænda.Med min andra maskin så var den før stor å blev tillslut stående i skåpet.Min ær oxå creme som din…snyggt! Så bra maskin!!
  GRATULERAR!!!!:-)

 9. Å, det är min önskemaskin! Både otroligt snygg och faktiskt bra också! Men jag har en lite större elvisp-maskin som är sådär…sen har jag en stor hushållsassistent – men nu bakar jag ju inte bröd längre, det som var min stora passion tidigare och det jag saknar allra allra mest! Men jag kan göra egen korv i den!

  Låt din maskin gå varm! 🙂

 10. Innan mitt LCHF-liv tittade jag på en sån men det blev aldrig av då skålen är lite liten för stora brödbak.
  Numera bakar jag ju inte bröd så min 34 år gamla (fullt fungerande) Bosch assistent står och dammar igen.
  Jag använder elvisp då jag tycker assistenten tar för mycket plats och grejerna är jobbiga att diska.
  Har ingen plats i köket för den och måste bära den fram och tillbaka mellan kök och klädkammare.
  Nä, elvispen får duga åt mig.

  Grattis i alla fall till en supermaskin.

 11. Jag har en ljusrosa (pastellrosa) som är ursnygg och självklart står den framme 🙂
  Har även rivtrummorna samt köttkvarn och korvhorn. Har dock inte invigt kvarnen och hornet ännu men snart så ska jag och svärsonen göra korv 🙂

  Lycka till!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*