Kanelbullar – LCHF

Detta är LCHF-sfärens allra första kanelbullar utan bakmix!

8-10 st kanelbullar, hela satsen innehåller ca 6.40 gram kolhydrater.
Det gör långt mindre än 1 gram kolhydrater per bulle.

Låt också bullarna ”stå till sig” innan ni äter dem, lågkolhydratsbakverk är många gånger godare efter några timmar och tom dagen efter än traditionella bullar som är goda ljumna.

Ingredienser:

4 ägg och 1 gula
2 msk sötning Bakery+
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 tsk kardemumma
1,5 dl kokosnötsmjöl (aman pranas 4 gram kh100 gram mjöl)
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
50 gram supermjukt smör och kanel

1 uppvispad äggvita till pensling och ev lite hackade hasselnötter

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt i gärna 5 min. Häll i grädde och smöret, blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten låt smeten svälla i minst  5 min.
Kavla sedan ut degen mellan två oljade bakplåtspapper, och dra loss översta pappret. Bred ut smöret och pudra rikligt med kanel över och rulla ihop den som en rulltårta.
Skär sedan bitar och lägg i bullformar. Pensla och strö över nötterna.
Grädda i 175 grader i ca 15 min.
©Mariann Andersson

 

 

 

/p

44 kommentarer

  1. jag förstår inte riktigt varför du använder osaltat smör… när man bakade ”vanliga” bullar hade man ju i lite salt för att höja smaken, annars tycker iaf jag att bullarna blev väldigt tama i smaken…

    • jag använder osaltat smör för att vi sötar så lite, vi har provat med saltat men saltet går igenom då. men de som sötar mer kan ju givetvis köra saltat. 🙂

    • Hejsan och varmt välkommen hit!
      man måste köpa kokosnötsmjölet, det går att göra själv men är oerhört omständigt.
      Kokosnötsmjöl är INTE malda kokosflingor! använder man flingor blir det omelett…
      Du hittar kokosnötsmjöl i hälsokosten eller väldigt välsorterad mataffär. Fråga efter det!
      Annars kan du både läsa mer här
      http://mariannslchf.se/?page_id=106
      och hitta hur en sorts påse ser ut och även inköpslänk.
      LCHF butiken på nätet har också mjölet. 🙂
      kram och hoppas detta var till hjälp
      Mariann

        • ja det ska visst gå att göra kokosmjöl själv, min fråga blir också hur mkt smak finns kvar, man bör få bort så mycket som möjligt för att det ska funka som kokosnötmsjöl.
          Är inte säker på att torka bara räcker, för flingor är ju torkade och mal man dem blir allt bara en kokosomelett.

  2. Hej,
    Jag har idag bakat och avnjutit Dina härliga bullar men hur ska man förvara dem?
    I kylskåp eller i rumstemp.?
    Går de att frysa?
    Tack för alla härliga recept!
    /Mia

    • Hejsan och välkommen hit! 😀
      Bullarna kan frysas och förvaras bäst OM de ska förvaras i flera dagar i kylskåp, annars funkar rumstemp 1-2 dagar.
      Kul att du gillar mina recept!
      Kram från Mariann

  3. Hur ser smeten ut när du har blandat vätskan (ägg, sötning, smör, grädde) med torringredienserna (kardemumma, koksnötmjöl, FiberHusk, bakpulver)? Mitt är smuligt/klumpigt. Låter det svälla just nu.

    • Jag lät det svälla mer än 5 min, men det var smuligt redan innan jag lät det svälla (när det blandades). Det enda avvikande jag gjorde var att inte bland torringredienserna utan hällde i en efter en i vätskan.

      Hur som helst är de i ugn nu. De blev inte alls så bra. För smuligt, helt annan konsistens på smeten än med Bakerix. Bakerix smeten var mer kladdig, så det höll ihop bättre (men det var likt förbaskat ett arbete att kavla, rulla ihop och skära). Den här smeten blev dock smulig så den knappt höll ihop eller gick att kavla ut. Men försökte så gott det gick. Även om det inte blir vare sig snyggt eller ihopsittande så kanske det smakar gott. Då är jag nöjd nu (ska inte bjuda på detta, bara att ha själv till kaffe).

      Men jag tror jag ger upp LCHF kanelbullar. Det är ett jättejobb!

      Är din kanellängd lättare att göra och få snygg? För det är mest smaken jag är ute efter (och konsistens förstås) men det gör mig inget om det är snäckor eller en längd.
      Rulla är visserligen kletigt och lite bökigt, men det som stör mig med snäckorna är att fyllningen inte håller sig inne (och det är gott med lite gegga i).

      Förr i tiden då jag inte åt LCHF så valde jag alltid en kanellängd med mest fyllning. 😉

      • Kanellängden i boken är jätte enkel!

        En fråga, har du gjort lussekatterna? De funkar ju samma som kanelbullarna.
        Min deg blir inte smulig, har man kanske för mkt kokosnötsmjöl kanske det kan smula sig?
        Svårt att säga vad som gått fel.

        Kram Mariann

    • Hejsan och varmt välkommen hit!! 😀
      Väldigt roligt när normänn hittar hit, då jag är halvnorsk 😉
      Min mor är från Norge. 😀

      ja dessa kanelbullar är jättegoda!
      Stor varm kram från Mariann

  4. Åh vad härligt! Nästa vecka, när jag kommer hem från landet, ska det bakas kanelbullar!
    P S Har nu testat tekakor/hamburgerbröden. Blev jättebra!

    • jag ahr inte provat, så jag vet inte. men om du vågar prova kanske 4 dl kan vara en bra mängd, men hur det går att kavla vet jag inte.

    • mer smör i fyllningen?
      ananrs kanske du kan prova att byta ut grädden mot samma mängd mascarpone?
      Smaklösa kan vara att man förväntar sig ”vetebulle” och detta är ju inte det 😉
      men tillsätt ännu lite mer kardemumma i degen och slösa med kanelen i fyllningen?
      Ett annat sätt att gotta upp bullar är ju att fylla med mandelmassa, kanske kan vara en annan variant. Mina lussebullar på bloggen här kan du kika på.
      kram Mariann

      • Ja mer smör och kryddor och kanske liite mindre mjöl är nog lösningen. Mitt smör var nästan smält när jag lade på det, så det var kanske också ett problem. Idag ska barnen få smaka, de var nyfikna, men de brukar bli besvikna då de naturligtvis förväntar sig en särskild smak. Men de är duktiga på att smaka mina bakverk i alla fall! 🙂

        • Man behöver ibland justera ett recept för att passa ens egna smaklökar 🙂
          Prova att hyvla tunna skivor smör och kanela ovanpå?
          Lägger du dem i pappersform och i en muffinsform gör det ju inte så mkt om smör rinner ut, degen suger ju upp den efterhand de svalnar.

  5. Oj, de var mycket godare än vad jag trodde! Konsistensen påminner om hastbullar, men jag tyckte det var svårt att bre ut smöret, så jag hyvlade det istället. Det gick bra.
    Lite extra sött tog jag också¨innan jag rullade ihop den. Jag blev glatt överraskad och har länkat hit på Facebook, så fler kan prova.
    Tack för att du delar med dig av dina recept!!

    • Åååå tusen tack för länkning! 😀
      Ja smöret msåte vara sueprmjukt om det ska gå att bre 😉
      jag hyvlar också tunna skivor ibland.
      kram Mariann

  6. Hej! Tack för allla fantastiska recept du delar med dig! har en fråga ang kanelbullereceptet – du skriver 2 msk bakery + och det har jag inte hunnit inhandla. I din omvandlingstabell skriver du att om man omvandlar 2 msk bakery till stevia strö ska det bli 2 dl – fungerar det i detta recept tror du? blir det rätt propotioner? Vänligen lotta

    • hhmmm jag skriver väl att 2 msk bakery+ är 1 dl stevia strö?
      Det är jag så gott som säker på men ska kika till så det inte står fel där.
      Kram och tack för att du gillar mina recept! 😀

  7. Vad bra att bli påmind om dessa! Kanelbullens dag idag, valpträff i morgon o dop på söndag. Blir att ta med lite bullar i helgen så man får något i sig till kaffet 🙂

  8. Tusen takk for en super duper oppskrift! Den beste LCHF etterligningen jeg har smakt!! så saftig og god med masse kanel 😉
    Favoritt oppskrift!!!

  9. På pressbyrån har de kanelbullar med toscasmet på som jag är mycket förtjust i. Vill försöka göra någon slags lchf-variant av dem.

    I din kokbok ”Kakor och desserter med LCHF” har du recept på Kanelbullar och du har recept på Toscakaka. Jag tänkte att man kanske kunde ta toscasmeten från Toscakaksreceptet och lägga på Kanelbullarna?

    MEN! Toscakakan ska vara i ugnen 15 min innan man lägger på toscasmeten och sedan ska den in i ugnen 15 min. till. Kanelbullarna däremot,ska bara vara 15 minuter totalt i ugnen. Då är frågan hur man gör, kan man lägga på toscasmeten på bullarna från eller blir bullarna konstiga då? Eller ska man sätta in bullarna i ugnen utan toscasmet en stund först, typ 7 minuter och sedan lägga på toscasmeten och sätta in i ugnen igen i 8 minuter? Eller blir smeten konstig då?

8 trackbacks / pingbacks

  1. Min mamma » Bollos de kanelas och lite tacogratäng alá LCHF
  2. Kanelbullar LCHF-stajl | Kokat och klart
  3. Kanelbullar à la lchf | shapeup
  4. Kanelbullar (LCHF) | LCHF Inspiration
  5. Ifall ni missat! | veveskamp
  6. Att unna sig en bulle? | Anmaja
  7. Kanelbullar à la lchf | Annika Sjöö:s hälsoblogg
  8. Kanelbullens dag lchf | Tessalisa

Lämna ett svar till Mariann Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*