Ingredienser:
1/2 litet vitkålshuvud
4-500 g köttfärs
Salt och nymalen svartpeppar
Smör att steka i
Gör så här
1. Ta i en redig klick smör i en gjutjärnsgryta och fräs vitkålen rätt hårt, det är gott när den får lite färg.
2. Ta i en redig klick smör i stekpanna och fräs där köttfärsen, krydda.
3. När kålen fått lite färg och och färsen har fräst en stund häller man över färsen i grytan, slår på ca 1 dl vatten och lägger locket på. Låt koka i 5 minuter eller tills kålen är så mjuk/hård du vill ha den. Färskt vitkål går fortare än vinterkålen. Servera ev med lite frysta eller färska lingon.
Detta är en snabb ”kålpudding”! Middagen klar på 15 minuter.
Men åh så gott, gillar allt som har med kål att göra. 🙂
Brukar göra en liknande kålgryta men bryner oxå i lök och späder med vispgrädde och smaksätter även med sojasås. GOTT !!
Hejsan och jätte välkommen hit! 😀
Det låter jättegott ditt tips! Får jag prova vid tillfälle.
Tack för att du bidrar och kommenterar, uppskattas mycket! 😀
kram Mariann