Kålgryta

2 portioner

Ingredienser:
1/2 litet vitkålshuvud
4-500 g köttfärs
Salt och nymalen svartpeppar
Smör att steka i

Gör så här
1. Ta i en redig klick smör i en gjutjärnsgryta och fräs vitkålen rätt hårt, det är gott när den får lite färg.
2. Ta i en redig klick smör i stekpanna och fräs där köttfärsen, krydda.
3. När kålen fått lite färg och och färsen har fräst en stund häller man över färsen i grytan, slår på ca 1 dl vatten och lägger locket på. Låt koka i 5 minuter eller tills kålen är så mjuk/hård du vill ha den. Färskt vitkål går fortare än vinterkålen. Servera ev med lite frysta eller färska lingon.

Detta är en snabb ”kålpudding”! Middagen klar på 15 minuter.

3 kommentarer

  1. Brukar göra en liknande kålgryta men bryner oxå i lök och späder med vispgrädde och smaksätter även med sojasås. GOTT !!

    • Hejsan och jätte välkommen hit! 😀
      Det låter jättegott ditt tips! Får jag prova vid tillfälle.
      Tack för att du bidrar och kommenterar, uppskattas mycket! 😀
      kram Mariann

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*