Kaffemaskiner

George-Clooney-NespressoKaffemaskiner är ju något som tilltalar mig mycket och detta mest på grund av att man gör exakt den mängd kaffe som går åt och därmed inte behöver slänga så mycket.

Då ni säkert vet att jag är frisör med liten salong hemmavid, så passar ju dylika maskiner väldigt bra på sådan plats.
Hur gott är det att på en frisersalong (eller var som helst) att ha en termos stående med kaffe, eller en bryggare som står med kaffet på i flera timmar och som sedan smakar blä?? Näe, maskinkaffe är i sådana lägen allra bäst!

Jag har ju en kaffeautomat på min lilla salong som nu börjar bli till ”åren
kommen”, över 7 år närmare bestämt och jag grunnar över att framöver skaffa
en ny antingen in till salongen eller varför inte till och med en hem till
oss själva?
Maken är ju också en kaffemoster av gigantiska mått jämfört med mig, så en kaffemaskin hade nog passat oss som handen i handsken att ha hemma på köksbänken och tänk alltid gott kaffe till alla mina bakverk 😉

Den som jag tycker verkar intressant är Nespresso Kaffemaskin och
detta inte bara för att George Clooney är så snygg i reklamen ;), utan det
verkar vara väldigt snabbt, behändigt och också gott kaffe som tillverkas.

Detta får kanske vara ett av sommarens kontemplationsämne… några åsikter
från mina läsare om kaffeautomater?

 

12 kommentarer

 1. Nespressomaskinen är toppen. Enkel att använda, kaffet blir perfekt – alltid! Jag tycker dock att kaffet är dyrt (närmare fyra kr per kopp) men det beror ju på vad man jämför med.

 2. Jag har en maskin av den typen där man använder hela bönor. Maskinen mal och brygger. Är lite skeptisk till kapselmaskiner och tror nog att det högre priset på denna maskin ändå lönar sig i längden. Dessutom är min erfarenhet att kaffet blir godare med hela bönor. Skulle jag köpa en ny maskin idag skulle det bli denna typen.

 3. Vi har en nespresso maskin med inbyggd mjölkskummare som vi haft i 3 år, supernöjda, visst kaffet är lite dyrt, och jag dricker mer kaffe nu än innan, men skulle denna gå isönder skulle jag genast köpa en ny

 4. Vi skaffade en billig Nespresso-maskin till landet eftersom vi ville underlätta diskningen då vi inte har rinnande vatten där. Köper både kaffe- och tekapslar härifrån: http://www.kaffekapslen.se/nespresso-kapslar.html
  Där finns det ”piratkapslar” som fungerar med vår model och ger riktigt gott kaffe i vanlig koppstorlek (Lungo).
  Köpte tidigare en ekologisk sort på ICA Maxi som skulle passa alla Nespresso, men tyvärr så fastnade dessa i vår maskin och det blev ett väldigt dyrt köp eftersom vi inte lyckades få mer än ca var tredje att ge ifrån sig kaffe i koppen.

 5. Nespressomaskinen ger det bästa tänkbara kaffet. Det finns olika smaker och styrka att välja på. Piratkapslarna som vi prövat smakade dock inget vidare.

 6. Jag har en Nespresso Pixie, jag tror det är den enklaste modellen, jag ville ha en utan mjölkskummare. Decaffinato intenso (koffeinfri) är jättegod för dem som inte kan dricka kaffe på kvällen. Då jag hört att det ofta används olika kemikalier för att avlägsna koffeinet så kollade jag upp det och tydligen använder de något som heter vattenmetoden, vilket kanske bevarar smaken bättre. Min man tål inte kaffe på kvällen och tycker detta är jättegott och lite lyxigt.

 7. Jag har provat mig igenom flera podskaffemaskiner på marknaden och fann ett fantastiskt gott och högkvalitativt kaffe. Ekologiskt, fairtrade. handplockade bönor, långsamt rostat (slowfood), och papperspods. ej aluminiun. Jag bjuder kunderna på mina fotvårdskliniker på detta kaffe från Zinzino och flera kunder har skaffat sig maskinen. Vill man ha mjölkskummare finns det att köpa till.
  Jag rekommenderar verkligen detta kaffe.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*