1 ägg
1 dl vatten
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosnötsmjöl
0,25 dl fibrex-strö eller mixade fribrexflingor
0,5 tsk salt
1 tsk mald ingefära
0,5 tsk pommeransskal malda
0,5 tsk malda nejlikor
Gör så här
1. Vispa ägg, vatten, salt och övriga kryddor
2. Blanda torra ingredienser.
3. Blanda ner det torra i äggsmeten väl.
4. Bred ut eller kavla mellan två bakplåtspapper tull en tunn rektangulär kaka, dela den med kniv i lämpliga rutor, lättare att bryta isär dem sedan.
6. Grädda i 175 grader i 30 minuter, stäng värmen och låt stå ytterligare minst 30 minuter, känn på kexen när de känns torra.
©Mariann Andersson
Perfekt med fler knäckebröd. Det receptet spar jag.
😀
Tackar detta ska jag nog göra idag 🙂
KUL! 🙂