Jonas Colting fikar semla hemma hos mig!

I dag hade jag celebert besök av Jonas Colting, thriatlonmästare.
Jonas har också en bra blogg där han debatterar LCHF mm.
Han är ju också den som rumsterar om ibland med bra och mycket viktiga debattinlägg i stadens tidning BT!
Tack Jonas för dem, de är superviktiga!

Jonas kontaktade mig och ville gärna köpa min bakbok och få den signerad, han älskar semlor (vem gör inte det) och ville också lära sig att baka mer.

Han är ju dock redan bra på att laga näringsrik och hälsosam mat (LCHF) men bakning är något nytt som han ville ta till sig. KUL!
Givetvis kan jag vara coach om detta behövs …

Tack Jonas för trevlig fikastund och mycket trevligt samtal!

 

 

 

 

20 kommentarer

  1. Kul att få fika med en annan så bra LCHF:are. Har precis fått hem din bakbok. Nu behövs bara lite komplettering av varor, sen kan man börja testa. Älskar semlor, så spännande att prova dessa. Tack så jättemycket för ditt engagemang o vilja att sprida denna livsstil 🙂

    • Ja vi hade ett supertrevligt samtal om träning, fivefingers, rå mjölk, bakning, matlagning och avslutades med bilar 🙂
      precis så som ett samtal ska vara!
      Vi är tydligen många som älskar semlor 😉

  2. Men så kul!!!
    Jag har testat dina semlor och tycker att de är gooooda. Snart är det fettisdag och då ska jag absolut ha en!
    Ha en fortsatt bra dag!

    • ja det är ju detta när man får hem en bok med massvis med godsaker att beslutsångesten kan sätt in, för var börjar jag??

      Hoppas du tycker om allt du bakar ur den
      Stor vamr kram Mariann

  3. Tack för en kanonbra blogg och alla suuuper recept du delar med dig…
    Undrar lite om att baka sifflé.. Går det att byta ut sockret mot sukrin och går det att byta ut maizenan mot något annat?
    Ps Lite avis på gästen” 😉

    • Du kan lätt byta socker mot min blandning eller bara sukrin. pass bara på om det finns folk som märker bismaken av mycket sukrin.
      Maizena kan man säkert byta mot kokosnötsmjöl men mängd beror ju på recept. Är det också mkt socker fyller ju det och det gör inte ex minbladning.
      Man får testa sig fram.
      Kram från Mariann och välkommen hit ska du också känna dig!

  4. Fint som snus – ditt besök! (Och dina semlor!) Du får länka hos Kostdoktorn – både han och många blir nog avundsjuka! Säkert bra för många att se att även Colting äter ”kaka”!

    Ska framöver testa att göra semlor på ditt ”vetebröd/bulls”-recept – utan fiberhusk – ska bli spännande att se hur det blir!

    Provade dina mazariner – de blev mycket goda, men något torra. Kanske berodde det på att jag som sagt använder coconutsugar, det är i konsistensen som råsocker, så alltså kraftigare och hårdare än din blandning förmodar jag? Kan i alla fall tänka mig att det ev. skulle kunna bero på det?

    • PRECIS vad jag tänker också ”Colting älskar semlor!!” och numera kan man äta dessa i massor för de är mat!

      jag har ingen aning men här är mazarienrna oerhört blöt och det finns ingen tillstymmelse til torrhet och är det det enda som skiljer kan ju det vara sockret?

Lämna ett svar till Fröken Nilsson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte.


*