Husdjur och diabetes…

IMAG1130enligt en artikel i Sundsvall Tidning så har Tove Fall, som forskar om diabetes hos katter, hundar och människor delat  med sig av sina kunskaper till veterinärer i Mellannorrland.

jag hoppas verkligen att de hörde och noterade ner dessa rader för att ordentligt komma ihåg:

”Orsaken till att katter visar en ökning kan beror på fodret. Det gäller för kattägaren att inte köpa foder som innehåller kolhydrater i form av spannmål.

– En katt är köttätare och kan inte ta till vara på den extra sockermängden som från kolhydraterna från spannmål. Däremot är hundar liksom grisar lite mer allätare som vi människor.”

Jag hoppas också att hon var extra tydlig med LITE i sista meningen…

Ursprungskost är alltid bäst hälsomässigt för oss alla och i katternas fall är det MÖSS och fåglar eller Mjau blötmat som är så nära naturlig kost (BARF) som möjligt. Orijen och Carnia Lynx är bra torrfoder.

6 kommentarer

  1. Jag har inte tänkt på det där med kattmaten tidigare, men det har ju kommit fram nu med LCHF att även våra husdjur ska äta arteget. Så för en tid sedan bytte jag foder från spannmålsbaserat till köttbaserat till min gamle katt (14 år). Han gillade det inte alls i början men accepterar nu sin nya kost och hans mage som alltid har varit…låt oss säga – orolig…har blivit mycket mycket bättre!

  2. Min två hundar drog ned en halv lchf-limpa från diskbänken och slukade! Och överlevde. Men det är lite synd på allt jobb när de ändå gillar rått kött bäst.

    • ha ha,ja hundar kan ju också äta lite kolhydrater så det gör väl inget. LCHF limpor är ju cokså mest ägg, mejerier och fibrer.
      vet inte om hundar är laktosintoleranta, det är ju katter dock och ska absolut inte ha mejerier, i alla fall pastöriserade sånna…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*