Fantastiska magnesium – översatt Weston Price artikel

Summer vegetables with garden shovel on white background“Vet du att de flesta av oss idag lider av allvarliga brister i kosten som inte kan åtgärdas förrän våra utarmade jordar får tillbaka sin rätta mineralbalans?”

Skriver Kostdemokrati i dag och det är Margareta Lundström som översatt denna fantastiskt viktiga artikel från Weston . A . Price Foundation.
LÄS VARJE STAVELSE I ARTIKELN!

Några uttdrag här nedan och  några kommentarer här och där från mig.

”Ett alarmerande faktum är att livsmedel (frukt, grönsaker, spannmål) på miljontals hektar mark inte längre innehåller tillräckligt av vissa mineraler, svälter oss, oavsett hur mycket av dem vi äter. Sanningen är att våra livsmedel varierar enormt i värde, och vissa av dem kan inte kallas föda.” Dessa varningens ord är från ett Senats dokument (USA) från år 1936!”

Jordens mineralbalans var ett ämne av allvarlig nationell angelägenhet för mer än sjuttio år sedan, och det underskottet har påverkar oss, samtidigt som det stadigt blivit sämre tillgång på magnesium, efter våra farföräldrars generation.

Magnesium och andra näringsämnen minskar eller förstörs helt i processen efter skörden; vid hanteringen, vid kylning, vid transporten och lagringen även om alla dessa steg sker på ”rätt sätt.” Genom att köpa produkterna och sedan lagra dem i flera dagar i eget kylskåp fortsätter förlusten av näringsämnen, antingen produkterna är från stormarknaden eller din lokala odlare.”
-Gräslig läsning, just så behandlar vi ju våra grödor.

”Fluor i dricksvatten binder till magnesium, vilket skapar ett nästan olöslig mineral-förening som deponeras i skelettet, som gör det skört och ökar risken för frakturer.”
Flour i drickvattnet  och hur många borstar tänderna med flourtandkräm?

”Magnesium är ansvarigt för att omvandla vitamin D till den aktiva formen som gör att kalcium kan absorberas. ”
– Äter du relativt höga doser av vitamin D, ta då också ett magnesiumtillskott Bodystore/Holistic Magnesium eller Shopping4net/Holistic Magnesium.

”För en vanlig människa, är magnesiumtillskott ofarligt att experimentera med på egen hand, speciellt om du vet att du har symptom som kan relateras till magnesiumbrist eller är under extra stress och så vidare. Överskott av magnesium utsöndras i urin och avföring, och det vanligaste tecknet på för mycket magnesium är lös avföring.”
-Där kom svaret på frågan om ”experimentera” med tillskott av magnesium.

”Dr Carolyn Dean rekommenderar att du tar din första dos tidigt på morgonen och en sent på eftermiddagen, dessa motsvarar de tillfällen när magnesium är lågt i kroppen. Är det bara en tillfällighet att dessa tillfällen av låg magnesiumhalt och låg energi också motsvarar kulturella ritualer som 11-kaffe och 3-kaffe?”
– Precis så gör jag tar halva dosen på morgonen och nästa sen eftermiddag/kväll. Jag tar 4 kapslar av Holistics.

I artikeln längre ner kan du se kostkällor till Magnesium. Är du osäker forska vidare själv!

Äter du helt mejerifritt bör man nog ta ett kalcium/magnesium tillskott istället, detta får man också forska vidare i själv.

 

 

7 kommentarer

 1. Jag läste den på Kostdemokratisidan, är inte inloggad där så jag kunde tacka för den artikeln så jag tackar här! Otroligt intressant o viktigt. Hoppas många läser den här artikeln!

 2. Hej Mariann,

  Tack själv för en bra blogg med många bra recept (under ”Externa bloggar” länkar vi hit).

  Om man blir medlem på kostdemokrati.se kan man kommentera och längre fram får man nyhetsbrev (medlemskap är gratis).

  Man kan lägga upp en egen profil med bild och kommunicera internt med andra.

  Inloggade medlemmar slipper också bilden med kartongen över huvudet.

  Om man kryssar i att man vill vara inloggad så behöver man bara logga in första gången, under förutsättning att man inte loggar ut (man stänger bara sidan).

 3. Hej Mariann !

  Jag har köpt din nya matbrödsbok. och tänkte göra smörgåstårtan, för vi får gäster i helgen.
  Undrar vad Du menar, vad för slags formar man ska använda?, och det finns ju ingen beskrivning hur man tillreder bottnarna, bara fyllningar ??

  Annars en mycket fin bok !

  Kram/Eva

  • Nu tror inte jag jag förstår dina frågor, det står på sid 94 hur man tillreder bottnarna och där står form 24 cm i diameter, dvs en rund form, borde kanske stått springform?
   På samma sida står det montering av bottnarna och där ser man hur man tillreder själva tårtan.
   Vilken mer tillredning saknar du?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*