Grönsaker och vad kan vi göra med dem

Fick en fråga av en bloggläsare om tips på hur man kan tillaga grönsaker på olika goda sätt.

Mina förslag:
*Strimlad vitkål, koka i lite grädde med salt, nymald svartpeppar och en klick smör.
*Strimlad vitkål smörfräses mjuk i en stekpanna, salt och peppar.
*Vanligt kokt vitkål, kokad med några svartpepparkorn och salt. Ev strö över vid servering hela spiskummin frön.
*Paprika i olika färger, finhackad med gul lök, smörfräses med en aning salt och peppar.
*Riven blomkål smörfräses mjuk i stekpanna.
*Rotmos för dem som tillåter sig det.
*Ärtmos, broccolimos och blomkålsmos. Jag gör så här: koka grönsakerna lite mjuka i lättsaltat vatten och slår av vattnet och tillsätter redigt med smör och mixar.
*Sparris får man inte glömma, i synnerhet när de är färska och fina.
*Zucchini i bitar, smörfräs den mjuk med lite salt, peppar och basilika.
* Zucchini hyvlade  likt pasta, kokta i lättsaltat vatten eller smörfräses.
*Goda röror och sallader. Se mina här.

 

Jag hoppas fler bloggläsare kan hjälpa till att inspirera oss alla på nya och gamla sätt att tillaga goda grönsaker!

Kom igen nu brainstormar vi!

 

 


7 kommentarer

  1. Smörfräst vitkål smakar ljuvligt. Brukar fräsa vitkålen ihop med curry, ha i en rejäl klutt creme fraiche och servera till kyckling.
    För den som känner sig lite äventyrlig rekommenderar jag köttfärs, smörfräst vitkål med kanel och curry samt en klutt creme fraiche..

  2. Vi brukar grilla färska grönsaker i ugnen som tex broccoli, rödlök, champinjoner, paprika och zuchini med lite flingsalt, nymalen svartpeppar och en skvätt olivolja. Det är riktigt gott till en bit kött och en fet sås! <3

  3. Förväld broccoli eller blomkål , in i ugnen med riven ost strödd på toppen!!
    Eller blomkålsgratäng, smör,grädde och ost i samma ugnsform-kan inte bli fel. Men det är klart, är man känslig för mejeriprodukter, gör den inte för ofta !

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*