”potatis” använder jag zucchini istället
Ingredienser:
1 stor zucchini i ”potatis” bitar
1 finhackad rödlök
smör
Dressing:
2 msk vinäger
3 msk olivolja
1-2 msk grovt hackad kapris
1 tsk fransk senap
salt o peppar
0,5 dl finhackad persilja
Gör så här:
Fräs zucchini och lök lätt i smör, låt kallna helt.
Blanda ihop dressingen, slå den kall över den kalla zucchiniblandningen och blanda försiktigt runt.
Servera den kall till grillat.
Ser jättegott ut! Lite ”somrigare” variant på ”falsk potatissallad”.
En sak som jag funderat på… Kh-halten i dina recept, räknar du ut den?
Nej det gör jag inte, men de flesta recept är det låg halt i alla fall. 😀
Hur ånga portioner är det i denna? Tänkte lägga in den som recept i min matdagbok =)=)
jag har inte portionsanvisat detta recept då det ju hänger på hur stor zucchini man använder.
Har man en stor så kan jag tänka mig att 3-4 portioner kan passa.