Frallor! LCHF-butikens mjölmix

Ja så har vi eller rättare sagt dottern dykt i mjölmixen BAKERIX från LCHF-butiken (supersnabb leverans) som kom idag, och när maken och jag var på vår dagliga jogging-runda passade dottern på att baka…

och vi säger bara HERREGUD!! Vilka frallor! Finns ingen anledning att äta sig sjuk på vetefrallor längre för NÅGON!

Supergoda, EXAKT lika ordinarie vetemjölsfrallor! Smakar frallor, luktar frallor och har sprödheten som frallor ska ha.

Maken och dottern insåg vid första tuggan att ”jösses, vad jag har längtat efter detta”!

Detta blir en hit! Hoppas Ingela på LCHF-butiken har laddat upp med mycket mjölmix, för när detta sprider sig…

Här kommer en direktlänk till mjölet.


Dottern sa att det var snabbt och lätt bakat!

ps. Äpplet faller inte långt från päronträdet… 😉

 


 

 

31 kommentarer

 1. Hej, tack för detta tips. Det har jag såå längtat efter. Ett bröd som smakar bröd! Men har din dotter ett recept hon vill dela med oss andra?

  Trevlig midsommar och lycka till med operationen!

  • Hej och jätte välkommen hit!
   Detta mjölmix, bakerix köps på LCHF butiken på nätet och på påsen står recept på frallor och ”släta bullar”.
   :D. bara att slänga i ägg och grädda!
   Kram mariann

  • hej!
   Jo lite dyr är den allt, man kan ju inte precis frossa i detta. Men en liten fralla ibland som ett brake till äggen en frukost kan vara gott.
   jag känner inte till det som står i länken, men LCHF butikens policy är ju att inget ”suspekt” ska säljas, utan endast naturliga ingredienser.
   Ska höra lite mer om detta med dem.
   Kram och tack!
   Mariann

 2. Eva! Mjölmixen innehåller endast naturliga råvaror, en VÄLDIGT liten mängd xanthan används som förtjockningsmedel, denna framställs genom en jäsningsprocess av glucos (druvsocker), en process som är väldigt lik framställningen av Sukrin som de flesta LCHFare tillåter i sin kost, att äta ”lowcarb bröd” med gluten, soja och majs är däremot inte att rekommendera för någon då det skadar tarmsystemet och hälsan .Det finns inga kända biverkningar av xanthan, den xanthan som används kommer inte från USA och den görs heller inte av genmodifierad cornsyrup som är vanligt i USA.

  • Hej LCHF-butiken och välkommen hit!
   Tack för svar, alltid bra med klargöranden! 🙂
   Blev själv fundersam då det stod att det kunde innehålla gluten, men det är nog om den har ursprunget från vete då…
   Kram mariann

  • Tack för att ni tagit er tid att svara, och förklara. Nu verkar det lite mindre ”suspekt”.

   En annan fråga/undran som poppar upp i min skalle är varför man måste använda förtjockningsmedel överhuvudtaget, och om det är nödvändigt, skulle man inte kunna använda Fiberhusk då istället?
   /Eva

 3. Tack för att ni testar detta! Verkar ju himla spännande…..
  Ha en trevlig midsommar och tack för alla härliga recept som du delar med dig av :o)

 4. Rätt Marianne, man framställer även från Spannmål idag (billigt!!!!) Xanthan används mycket i kosmetikaindustrin också och som tillsats i glass, dressingar, kalla såser, färdigrätter mm – tillverkarna försöker hela tiden framställa på billigaste vis och då blir det ”skitprodukterna” som blir ”basen”. Xanthanen vi använder är garanterat fri från gluten.

  • Hej och jätte välkommen hit! 😀 Vad roligt att du tycker om mina recept. Nej, vi har inte testat att frysa frallorna, då de är alldeles för goda så de försvinner fort. 😉 Kram, Mariann.

 5. Hej, efter dina lovord så beställde jag denna mix och rusade hem och följde instruktionerna på pricken. Måste säga att jag är besviken och känner mig vilseledd.
  Såg inte ut som frallor, luktade inte som frallor och definitivt inte frasiga och fluffiga. God smak -ja, men inte alls som det beskrivits. Inte heller någon fördubblad jässtorlek, som det står på beskrivningen på påsen. Små kompakta bullar…ganska lika det ljusa rostbrödet som finns här. Men inte alls den förväntade stora skillnaden.
  Lite ledsen över denna missledande marknadsföring!

  • Hejsan, jag ber jätte mkt om ursäkt om jag målade iväg med beskrivningen, men frallorna här blev frallor. En frasig yta och fluffiga, smakade och luktade fralla.
   Dock är det ju tre år sedan jag åt en sådan…
   Nu har inte jag bakat dem utan det har varit dottern då jag fortfarande inte ser super efter ögonlasern. Lite knöligt idag att srkiva här för första gågnen, de andra dagarna har ajg diterat för dottern.
   jag vet att hon vispar lääääääääääääääääänge äggen och att hon läste att ju längre man vispar ju flyffigare bullar. Vi har provat ”nästan släta bullar” också och där är beskrivningen rätt just ”nästan”. Prova igen att vispa gör länge säkert i 5 minuter iaf, och jag vet också att hon tar en blöt sked och drar runt bullen, doppar och och drar igen, kan säkert ha betydelse för frasigheten.
   Prova igen och låt mig veta hur det blev då.
   Vill tillägga att ajg tjänar inga pengar på att någon handlar från lchf-butiken, så inte någon tror att jag jobbar med dem. 😉
   Kram Mariann

 6. Nu känner jag att fick lite dåligt samvete och vill förtydliga – det blir goda ”brödbullar”. Det är bara att den utmålade beskrivningen inte matchade mina förväntningar på ”frasiga frallor”.

  • Det är lugnt. Det är jätte viktigt att alla får säga sitt och att allt kommer fram, båda bra och dålig kritik. 😀 KRAM!

 7. Köpte direkt två påsar, eftersom jag verkligen har saknat smaken av en fralla. Jag blev tyvärr ordentligt besviken 🙁 Visapde äggen som en toka, men ut kom ändå helt vanliga, äggiga mandelbröd. Så beroende på hur man minns smaken av en vanlig fralla, så uppfattar man nog detta mjölet väldigt olika.

  • Hej och varmt välkommen hit! 😀
   Ja, då är det nog så tyvärr då att vi i familjen tyckte de var supergoda och väldigt lika frallor (som vi mins dem).
   Då är det nog så att man får prova själv och bilda sig en egen uppfattning och inte så mycket lyssna till andras.
   Ledsen om det är jag som ställt till det 🙁
   Hoppas ändå att det finns några som upplevde frallorna som vi. 🙂
   Du är hur som jätte välkommen hit igen! 😀
   Kram Mariann

 8. Jag känner att jag bara måste lägga mig i! Blir faktiskt en smula irriterad. Felaktig marknadsföring? Visst, det kanske kan diskuteras om något ska beskrivas vara exakt som originalet. MEN jag anser också att man får se på brödsubstitut på ett helt annat sätt.

  Kanske det inte har exakt samma smak och konsistens som originalet, men är det gott och fullgott substitut? Jag har inte själv testat just LCHF-butikens mjölmix men kan tänka mig av ingredienserna att läsa hur det kan tänkas smaka och vara i konsistens.

  Jag har själv bakat att valnötsbröd två gånger som jag älskar som substitut till vanligt grovbröd, men smakar det EXAKT som vanligt grovbröd? Ska jag vara fullkomligt ärlig kan jag inte efter över 1 år av ”brödlöshet” minnas exakt hur vanligt bröd smakar. Däremot kan jag konstatera att brödet är himmelskt gott att ha smör, leverpastej och gurka på. Det enda jag är säker på som det skiljer ifrån vanligt bröd är att det är lite mer fuktigt.

  Däremot tycker jag att det är en enorm skillnad från att för ett år sen se ”oopsies” som ett substitut – det var och är fortfarande helt orimligt substitut till bröd. Det smakar ju bara ägg. Så jag tycker ni ska vara lite milda när ni bedömer LCHF-bröd. Faktum är att vi INTE äter spannmål och det gör det givetvis knepigt att äta något som bröd som dessutom ska vara 100 % som originalet. Jag personligen älskar nöt- och frömix som mjöl. Tycker det är mest synd om de som faktiskt är allergiska mot nötter.

  Sist men inte minst, det här var ju Marianns PERSONLIGA åsikter. Hon kanske tyckte det smakade som vanliga frallor och alla tycker ju faktiskt inte likadant. Till exempel är det flera som tycker att erytritol är fullgott sötningsmedel. Trots att det har gått mer än 1 år så har jag fortfarande inte vant mig vid det. Jag tror helt ärligt att jag i framtiden kommer vara mer liberal och istället ta mycket lite socker eller honung i de fallen där det inte finns bär eller annat sött som står för sötheten. Håller givetvis ett vakande öga över nya substitut däribland luo han guo.

  Behöver jag tillägga att jag upplever det mycket knepigare idag att göra LCHF-sötsaker än LCHF-bröd? Jo, det tycker jag. Något vanligt bröd saknar jag inte. Sötsaker? Jo, en del. Det är dock långt ifrån svårt att leva med. Skulle ett sötsug uppenbara sig blir det bara att vispa grädde och äta lite färska jordgubbar. Det är himmelskt gott LCHF-godis på sommaren!

  • Hej igen!
   Där håller jag med dig, jag saknar inte så mycket bröd då mitt behov av ägg är enormt, men som ett brake till äggen är frallorna de godaste bröden. Dock gillar jag mitt eget ljusa rost bröd också då det är så himla gott att rosta. 😀
   När det kommer till ”sötsaker” är det mycket svårare då det inte är lätt att uppnå något sött som liknar ”vetemjöl och socker” sött. men jag tycker att i de 60 talet recept jag har har uppnått något som är väldigt likt och som även de som har ”söttand” kan uppskatta.
   i vår familj är det i stora drag bara vi tre som äter lchf och är avsötade, resten av familjen och släkten äter mer eller mindre med socker och vetemjöl. när de uppskattar mina bakverk då säger det något om bakverken, anser jag 😉
   kram Mariann

   • Jag har inte testat dina sötsaker (än) så kan inte kommentera hur bra eller dåliga de är. Jag har givetvis testat goda LCHF-sötsaker med men recepten är oftast simpla och består av mörk choklad som ändå har socker i sig – om än lite.

    Jag har gjort chokladtårta, chokladmousse osv. De gånger jag dock försöker mig på nästan nästan sockerfri choklad (90 %) så har det smakat skit rent ut sagt. Det smakar heller inte gott med använda erytritol utan då föredrar jag en mindre mängd av 70 % (även 85 % fungera för mig beroende på hur det intas) och njuter. Jag tycker chokladtårta, chokladmuffins (kladdmuffins) smakar utmärkt utan erytritol eller annat sötningsmedel när chokladen redan har lite socker i sig.

    Väldigt sugen på testa dina sötsaker men ogillar erytritol skarpt. Vet att du blandar med stevia men förutom att jag upplever det knepigt att köpa stevia så tar det emot lite. Erytritol känns trots sin påstådda naturlighet så otroligt konstgjort. Stevia kan jag inte uttala mig om.

    • Hej!
     Ja jag föredrar att ta väldigt lite sötrix/erythritol ca 2-3 msk och en 1/4 krm stevia. Jag försöker alltid hålla ner sötningen till ett minimum, man behöver ju inte väcka de troll som sover 😉
     jag tror att den lilla mängd socker som finns i 70% choklad och högre halt är nog inte så farlig, vi i familjen kan ju använda lite senap och ketchup så…
     Vi har upptäckt en ny god choklad 77% och heter Hachez (ungefär så) och är väldigt god och ska inte innehålla något annat bös.
     //Mariann

     • Jag KAN överäta 70 % beroende på hur jag intar det och med vilket medvetenhet. I början när jag åt det gick det bra med 2 bitar till kaffet, men sen blev det mer och då la jag av helt för gå upp till 85 %. Sen återvände jag till 70 % (ibland!) och inser att om jag bestämmer mig INNAN jag börjar äta och lägger undan det så fungerar det. Så jag får inget ”akut sug” men om jag låter den ligga framme så blir det mer än nödvändigt. I bakverk känner jag inte av samma sak (typ chokladtårta eftersom grädden, nötter osv. mättar).

      Personligen älskar jag Lindt Madagaskar 70 % men den är lite väl söt, men ack så god och fruktig ton. Föredrar Lindt framför Marabou Premium men ibland blir med Marabou Premium Sea Salt & Pecan – bara för det inte finns någon chokladkaka från Lindt med nötter, och pecannötter är SÅ gott! Annars tycker jag att man ska bojkotta Marabou Premium för deras original dvs. ren choklad på 70 % smakar illa mot Lindt Excellence 70 % (Lindt Madagaskar sopar banan med alla dock). Vi har en chokladbutik i en ”stad” jämte som jag tänkte åka till för köpa lite kvalitetschoklad en dag. De ska tydligen ha svensktillverkad choklad från Malmö chokladfabrik. 😀

 9. En liten snabb fråga, de flesta recept på Bakerix ligger på 4 dl. Hur många dl är det i en påse? Räcker det till en sats eller två satser? Läste på ett forum att halva påsen är ungefär 4 dl, stämmer det? Så köper jag en påse kan jag testa både frallorna och kanelbullarna?

  • Det ska vara 8 dl i en påse, dottern säger just nu när jag frågar att hon upplever det vara drygt 8 dl i en påse.
   Så helt klart borde påsen räcka till båda delar.
   Kram Mariann

 10. Jag blev också besviken, provade frallorna igår. De såg ut som frallor, och konsistensen var jättebra, men de smakar som ägg-muffins. Jag använde ekologiska ägg, ska nog prova ”oekologiska” till den kvarvarande satsen, men det blev väldigt dyrt, och jag tänker inte köpa detta igen.
  /Lotta

  • Hejsan och varmt välkommen hit! 😀
   Jag förstår inte hur det kan smaka ägg, inte vet jag om vi är så äggvana att vi inget känner, antagligen är det kanske så.
   Vi äter ju ca 5 ägg om dagen så…
   Kanske du kan göra kardemummabullar av det sista istället? 🙂
   Stor kram
   Mariann

 11. Jag var lite sen med att prova Bakerix, nu har jag gjort det och jag tycker de blev jättegoda, skall verkligen köpa det fler ggr. Jag körde äggen drygt 5 min och de blev jättebra i konsistensen.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*