Förtydligande ang de senaste dispyterna i lchf-sfären…

Så kommer det kritik till mig, KUL!
För nu tror man att jag givetvis kritiserar Anna Hallén då  hon som man uttrycker det
” inte förordar mina kakor och bullar”.
Detta är jag mycket väl medveten om och om man läser min blogg eller i alla fall följt den under något längre tid så kan man se och läsa att jag ibland ”gnäller” på flera av galjonsfigurerna när jag finner det befogat. Jag tar inte hänsyn till vem det är och Om denne kan vara till nytta för mig. 😉

Jag har tagit avstånd från flera kända LCHFáres  ståndpunkter och vissa ”kappvänderier”. För att nämna dem vid namn så är det:
Colting, Kostdoktorn, Skaldeman/LCHF-magasinets redaktion och också Anna, ibland på bloggen här ibland bara i deras trådar. Kanske har jag glömt någon, vet inte… edit: jodå glömde någon LCHFKlubben ( de som säljer carbblocker )

Så de som anklagar mig för att jag nu kritiserar Anna ”för att hon inte gillar bakning” är verkligen ute och ”cyklar”. LCHF-magasinet gänget gillar inte heller min bakning, som jag uppfattade det en gång  😉 Men nu när jag, som jag uppfattade det, tyckte att de fick onödig kritik så blev det deras parti/åsikt som togs.
Skulle Anna råka ut för liknande påhopp, som jag uppfattar som påhopp och min åsikt överens stämmer med Annas, hade det varit hennes parti/åsikt som tagits/delats. Jag  tar alltså ALDRIG parti för en person, jag tar parti för en sak/åsikt.

Bara så ni vet, ni som mjöligens inte visste detta och kanske läser min blogg som ”fan läser bibeln”, det verkar finnas sånna som läser den så??

Sedan kommer vi nu till en viktig sak ang dagarnas sista tjaffs. Jag kommenterar ALLAS KOMMENTARER till Annas inlägg, allt sammantaget är det jag reagerar på inte enkom Annas inlägg utan mest den allmänna uppfattning och reaktionen på inlägget!

Det är då man ser hur folk läser ett inlägg och om man läser de motsatta kommentarerna får man en uppfattning om hur ett inlägg OCKSÅ kan läsas.
Det finns givetvis alltid en kör av ”hejjaklack” till en populär blogg och de som då vågar (inte så många gör det) säga motsatsen blir som regel alltid påhoppade av denna hejjklack. Detta fenomen kan synas överallt.

Jag själv fick uppleva det då jag trampade i klaveret och skrev utan att väga mina ord på den berömda guldvågen då vid tiden för ”LCHF-magasinets oförstånd att förstå inlägg/bakning”, där fick jag mina fiskar varma av dem och jag inser att det var delvist rätt, jag hade inte vägt mina ord på guldvågen utan skrev i någon form av upprördhet. Detta har jag ju egentligen redan lärt mig att ”sitta på fingrarna” när det ”viner”. Har tidigare varit en offentlig figur i annat internet-sammanhang  där jag fick möta skit var och varanna dag och därmed fick jag en superträning i hur uttrycka sig på nätet i skrift.
Vilket är jätte svårt, men så länge man ”sitter på fingrarna” och ”sover på saken” och ”väger orden på guldvåg” så bukar man gå fri från konfrontationer.

ja ja nog dravvlat om saken, ville bara förtydliga till de som inte vet vem jag är och vad jag gjort 😉

 

 

16 kommentarer

 1. Bra rutet Marianne. Har tidiagre ätit LCHF och vill gärna hitta tillbaka. Har bakat ur dina recept och känner att det blir lättare att äta LCHF om man har något att bjuda på, som andra också äter. Mitt problem var att vi har stort umgänge och ibland gick det inte att äta bara sallad och kött. Alltså fick jag svårare att hålla mig till LCHF. Hur som helst – jag kommmer säkert att hitta tillbaka och du är en stor inspiratör i mina ögon.

 2. Det är oerhört viktigt att man får lov att ha och uttrycka sina åsikter! Själv är jag ingen stor vän av LCHF-bakning och det är inget jag rekommenderar. Det hindrar inte att jag då och då tittar in på din sida och tycker att den är trevlig och kreativ. Och snor ihop en och annan kaka när det är storhelg.

  Och visst är det tråkigt att det emellanåt blir storm i vattenglaset och det sunda förnuftet slutar att råda. LCHF är inte svart eller vitt.

  Att sova på saken är ett strålande tips. Har själv arbetat med kommunikation på ett större företag och lärt mig att det är viktigt att inte ”hugga tillbaka” så fort någon ringer/skriver och har åsikter.

  • jadu, det är svårt med kommunikation människor emellan.
   Men mina tidigare erfarenheter lärde mig just sitta på fingrarna och sova på saken, inte skriva i upprördhet eller försvar.
   Men visst klavertrmp sker ofta ändå. Nu har jag tydligen gjort ett nytt…

   Ibland undrar man om det är värt att möta människor offentligt på nätet och bjuda på sig själv och sitt…
   För tyvärr är det ju så att det negativa fyller så oändligt stort trots att det är en mikroskopisk del av all feedback…
   vi är lustiga vi människor…

  • Jadu det gillar jag med, men fasen var det tar på en och man undrar det är värt det hela…
   saken är ju den at jag bara inte kan titta på för jag vet vi ändå är m¨ånga som inte tycker som det ibalnd skrivs och jag tycker då det msåte finnas en motvikt i sammanhangen, fast som sagt det får man ju skit för allt som oftast.
   TUR är att man ändå får lite goa kommentarer som gör att man ändå vill och orkar tycka annat än gängse tyckande…

 3. Hej! Jag läser din blogg och dina recept med glädje. Ibland när andan faller på bakar jag nått att smaska och bjuda på. Har skapat min egna LCHF och äter det jag vill och mår bra av. Det är väll ”bättre” att baka dina kakor än att köpa skit som innehåller en massa skit. Tycker det är larvigt som folk håller på. Låt oss alla bestämma själv och sluta ge pekpinnar och rynka på näsan. Stå på dig annars gör någon annan det 😉

  • javisst är det så som du säger att andra annars står på en, de försöker så gott de kan ibland 😉
   men jag ger mig ändå inte för jag har den åsikt jag har, den kan jag inte ändra på för att det ska passa någon/några.
   jag inbillar mig ofta att tycker jag något finns det säkert iaf en männsika till som tycker samma och ksnke kan ha nytta av vad ajg tycker och därmed inte känner sig så ensam, som ju man kan känna det som ibland. Det vet ju vi som ofta hamnar i annnat tyckande 😉
   men visst jag kan ibland tycka något som läses fel… tyvärr är det så det funkar på nätet… ibland grunnar man över om det är värt att tycka något här, värt besväret alltså…

  • Jodå, absolut de är ju verklgien ute och cyklar och det har ajg haft fela inlägg om också, glömde dem i en hast, ska lägga till det i raddan, allt för att vara ärlig och fram med ”liken” 😉
   Tusen tack för påminnelsen, UPPSKATTAS!

 4. Jag vet inte vad detta handlar om (LCHF-magasinet och Anna) men jag förstår inte hur en INTE kan uppskatta dina recept. Du har gjort LCHF så mycket lättare att leva efter. Det menar jag verkligen!

  Jag föredrar som de flesta LCHFare mat framför sötsaker (de som har kommit över sötsuget brukar göra det). Mat är som godis för mig (bara för LCHF innebär jävligt god mat!) men ibland kan det faktiskt vara trevligt med ett bakverk. Jag får kanske craving efter något som jag inte kan äta traditionellt, eller så kanske det ska firas något, och jag vill inte gå ifrån LCHF eller bjuda folk på skit.

  Alla måste självklart inte uppskatta bakverk, men när folk kör med argument som att det är mindre strikt blir jag fundersam. Jag anser mig äta strikt LCHF trots att jag gör dina bakverk och äter morötter. Varför? Därför det handlar om dagsintaget snarare än att varje livsmedel består av 5% kolhydrater eller mindre.

  Jag har inte märkt någon som helst effekt av att äta morot eller dina bakverk. Däremot kan jag mycket väl tänka mig att vissa, i vissa lägen, kan ”överäta” vissa bakverk eller nötter/bär/mörk choklad. Det gäller att inte stirra sig blind på kolhydrater utan lära känna sig själv. Jag får nämligen erkänna att jag lätt överäter nötter och färska jordgubbar. Fast även när jag ”råkar” överäta detta så blir skadan inte lika stor som om det hade varit vanliga sötsaker.

  Tack för att du delar med dig av alla underbara recept! De som av någon anledning inte vill äta bakverk behöver ju inte bry sig om dina recept. För mig och många andra är dessa recept dock guld värda!

  • Måste tillägga att jag följer din blogg regelbundet. Jag tror det är min mest besökta LCHF-blogg följt av Kostdoktorn och Monique. Jag upplever dock inte att Kostdoktorn och Monique är så negativa till LCHF bakverk.

   • Njae, allt är väl relativt 😉 ingen av dem har recenserat min bok trots att de har den och ville ha den.
    Men jag har inget emot det, alla gör som de vill. Men när jag upplever orättvisor eller felaktiga ”påhopp” (som jag trodde det var) så tar jag gärna ställning OM jag har en åsikt, försöker att alltid
    inte ta hänsyn till vilka som uttrycker, utan tar bara ställning till självaste ÅSIKTEN.
    jag
    hoppas detta har framgått tydligt att jag inte tar ställning för eller emot NÅGON PERSON av alla LCHF´are, men en ÅSIKT om ÅSIKTEN förbehåller jag mig rätten att ha. I synnerhet när jag ser den hos många, det är alltid då jag tar upp det på bloggen, annars håller jag mig i trådarna på respektive blogg eller forum.

    Nu inser jag Rebecka att detta vart skrivet för alla läsare, så ta inte illa upp, verklgien inte.
    KRAM igen och jag uppskattar alltid dina kommentarer här 😀
    Mariann

  • Tack tack!
   Ja det blev lite märkligt att dispyten utvecklade sig åt att fler uttryckte det som att ”det inte var så konstigt att jag reagerade på Annas inlägg” ( dock var det sammantaget allas reaktioner på det som föranledde mitt inlägg) då Anna enligt deras utsago är emot bakning.
   Då jag och Anna nu har pratat igenom detta så menar hon att de lägger dessa orden i hennes mun, hon har visst aldrig sagt detta säger Anna själv till mig.
   Det är ju då konstigt att så många av hennes läsare och följare tror att så är fallet, de kanske vill att det ska vara så, vad vet jag.

   Anna (och en bloggläsare) gjorde mig uppmärksam på att Anna har min bakbok som favorit, så Anna är inte emot bakning, men många av hennes supportrar verkar vara det.
   Det är så vi får tolka det hela.

   Skönt samtidigt att höra att Anna inte är emot ”mig” att hennes läsare kan vara det är ju givetvis helt ok, vem fasen kan gillas av alla??

   Så en stor varm bamsekram till dig Rebecka! För det du srkiver är helt sant och jag får höra det av många 😉
   mariann

 5. Jag tycker det är ett mycket märkligt agerade av dessa Lchf-förespråkare när de ger sig på dig för att du ger recept på bakverk och desserter, när de själva avslutar sina egna kokböcker med just en hel del recept på desserter, pajer och bakverk.
  Var finns konsekvensen?
  Har de känt sig tvingade att lägga till några sådana förslag som avslutning för att få sina böcker sålda..väl medvetna om att vi lever ännu i kultur där kakan / kaffebrödet och desserten har en betydelsefull roll.
  Man kan inte ändra sitt budskap efter vinden om man vill vara trovärdig. Alla vet vi att vi då och då i livet behöver ha tillgång till en kaka eller en tårta och du har gett oss fantastiska recept för detta ändåmål! TACK!! Suzanne

  • Tack Suzanne!
   ja här fungerar det så i vår familj ( och troligtvis även i andra) att de andra skulle äta trad fikabröd och det vill inte jag, nu nrä det finns massor att baka och bjuda på får familjen hälsosama bakverk och alla besökare. 🙂
   Vi msåte ju inse att vi lever i denna värld och också inse hur den fungerar i flesta fall…

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*