Flytande föda – att dricka sig mätt

Idag går mina tankar till äggmjölken, varifrån denna superuppfinning spungar ifrån har jag ingen aning, men en av de bästa uppfinningar i matväg är det nog. Tänk bara när jag tidigare i år åkte in för akut brusten blindtarm och min goa familj åkte upp ett par gånger om dagen med äggmjölk!

Vem kan överleva en sjukhusvistelse som LCHF´are?

I synnerhet när du som nyopererad bara får äta flytande föda… glutenfri välling kan få vem som helst att kräkas, kan jag intyga.

Drick denna goda äggvälling till frukost eller lunch eller som en god värmande kvällsmat, den landar som bomull i magen och gör en mätt och belåten i många timmar.

Hur gör jag min matiga välling, kanske någon undrar?
Jo, jag tar rumsvarma ägg – 1 helt ägg och 2 gulor, mixar dem med kakao säkert 2 tsk eller mer.
Kokar upp 2 dl vatten och runt 40-50 gram osaltat smör och/eller annat gott fett som kokosfett med eller utan smak.

Jag låter smörvattnet koka upp flera gånger och häller i lite i taget och mixar ca 3 gg, allt för att vara säker på att äggmjölken kommer upp i över 70 grader. Rå äggvita innehåller avidin och är ohälsosamt i stora mängder och ofta.
Varför?
Avidinet binder vitaminet biotin som finns i äggulan.
För mer info om detta läs här  en lång tråd på Kif.

 

 

10 kommentarer

 1. Jag älskar min äggmjölk! Jag skrev precis om den på min blogg och också varifrån det kom, någon gång i tidernas begynnelse runt 2007.
  Jag hoppade på tåget ganska tidigt och jag hade nog inte stått ut så länge utan det i mitt kaffe på morgon. Jag har provat detta bullet-kaffe det pratas om , men äggmjölk är ändå bäst 🙂

 2. Själv får jag kväljningar av äggmjölk.
  Har testat olika varianter men det funkar icke.
  När man blandade i lite grädde gick det bättre har jag för mig.

  Men Bullet Proff Caffe eller Choklad det är mumma det.

 3. Äggmjölk är helt underbart gott att ha i kaffe och te när man vill dra ner på mejerivaror och kolhydrater, iaf för mig som har det både i te & kaffe gärna mycket =)

 4. Hej!
  jag gillar äggmjölken men jag undrar om jag häller på kokande vatten tillsammans med smöret räcker inte det för att ta bort det onyttiga i äggvitan?
  Jag ska testa äggmjölken på en kvinna som just nu dricker näringsdryck från sjukhuset som hon tycker är så söt och äcklig. Om hon vill smaka så klart. 🙂

  • man brukar säga att äggvitans ka komma upp i 70 grader. Så för att vara säker på det så kokar ajg upp smörvattnet 2-3 gg och häller på, det bör göra att äggvitan blir ok.
   Sedan gör det ju inget att äta rå vita ibland 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*