Färre dör av hjärtsjukdom

3203329949berättas det från TT idag, GP

”Allt färre européer dör av hjärtsjukdomar och Sverige är ett av de länder där dödstalen minskat som mest. Det visar en studie som publiceras i European Heart Journal.

I majoriteten av länderna i Europa har antalet dödsfall stadigt minskat sedan tidiga 1980-talet, något som gäller både kvinnor och män och de flesta åldersgrupper. I vissa länder har dödstalen mer än halverats.

Hjärtsjukdom fortsätter vara den vanligaste dödsorsaken i Europa.”

 

Hur går det ihop med att Mai-Lis Hellénius alltid proklamerar att detta ökar?

 

7 kommentarer

 1. Hon kanske läst statistiken från fel håll.
  Ibland läser man ju tidningen upp och ner om någon annan har tidningen.

  Så hon får nog läsa statistiken ifrån rätt håll.

  Nej en sak blir i alla fall frågan, blir man mytoman eller ofokuserad av kh kost? Majliss kan få svara.

 2. Hej
  Nu har jag äntligen fått hem brödboken och bakat första brödet. Det blev ingen deg, det blev en smet, trots att den stod i 20 min (mer än angivet i receptet) och svällde. Men det är ok, jag hällde den i en form istället för att baka ut på plåt. Däremot blev den väldigt ”blöt” och stabbig….men helt ok ändå.
  Vad jag nu undrar, som jag iofs alltid undrat, men vad menas med ”2 dl malda eller hackade valnötter” är det 2 dl i mald form eller 2 dl hela som man hackar/maler? Det blir väldigt olika mängd beroende på hur man gör 🙂
  Ska testa baguetterna och korvbröden också!

  • Det är 2 dl som man mal. 🙂
   Om du nästa gång upplever degen/smeten väldigt lös för att bakas ut så ta i lite mer av något av mölen.
   Förslagsvis kokosmjöl eller fiberhusk, det brukar fungera bra.
   Hoppas det blir bättre vid nästa bakning 🙂
   Kram Mariann

  • Det står faktiskt smet i boken och det blir mer en semt än en deg och man får som jag skrev förut ta i lite mer mjöl om man upplever den ohanterbar.
   Vill minnas att jag skriver det i de inledande texterna också.

 3. Jag ber om ursäkt för att jag läst slarvigt i så fall, men jag skyller allt på dig, för jag var sååå otålig att få provbaka att jag inte läste allt…du är farlig 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*