Många undrar vad Erythritol är och det är en sockeralkohol med 0 kolhydrater, 🙂 och 0 kalorier för de som bryr sig om det…
Finns i tre kända märken i Sverige, Sukrin, Sötrix och Sötin.
Bilden är hämtad från en engelskspråkig sajt med superbra info.
”Erytritol är en naturlig sockeralkohol som finns naturligt i frukt och vissa grönsaker. Det är 60-70% så söt som vanligt strösocker men innehåller inga kalorier eller kolhydrater*. Därtill höjer inte Erytritol nivån på blodsockret och orsakar inte karies. ” Skriver steviasocker.se
”Vad är sukrin/sötin?
Sukrin och sötin är samma sak. De säljs bara under olika varumärken och av olika grossister.
De består av en 100% naturlig och ekologisk produkt, baserad på en sockeralkohol som kallas Erythritol. Erythritol finns naturligt i bland annat päron, meloner och svamp.
Sukrin och sötin görs genom fermentering (jäsning) av kolhydraterna (dextros/glukos) i frukten. Man tillsätter en bakteriekultur till glukosen, som sedan omvandlas till Erytritol. Det är samma process som vin, ost och yoghurt går igenom. ” Skriver Plushälsa
Vill du veta allt om Erythritol så har ni en superbra information här på SUKRIN.org
Sedan för den som vill se med egna ögon att Erythritolen inte höjer blodsockret
kan ju kika lite här.
Du skriver i texten är den innehåller 0 kolhydrater och det stämmer säkert men varför står det på påsarna att den innehåller 100g kolhydrater?
Btw, har precis köpt några påsar steviasocker att testa med, tycker det är svårt att dosera sötrix/sukrin så man slipper metallsmaken.
assukrinet lurar kroppen, den smakar sott men tas inte upp :). jag doserar ju daerfor med stevia och sukrin