En enda räka gör väl ingen sås?

Ja detta vet väl alla att göra en sås av en enda räka det är omöjligt. De av oss som följer Äkta Vara och kanske också läst Mats Eric-Nilssons böcker, vet att Findus med flera gör just det.

Idag skriver Aftonbladet om  just detta hur lite äkta produkter det är i  Findus färdigrätter.
Det är Råd & Rön som gjort en undersökning och funnit att svampsoppan innehåller en enda svamp, sex gram kyckling i en kycklingsoppa, 1 räka i räksåsen, dock säger Findus ätt det är 3-4 räkor i såsen! Ojdå så många…..
Hur dyrt och näringsfattigt blir det inte att äta på detta viset?
Många äldre ser jag också ofta leva på och köpa dessa färdiga rätter bara att värma och äta.

Förfärligt och dessa företag borde stämmas för falsk marknadsföring!

 

 

 

 

3 kommentarer

 1. Hej!
  Vi såg ditt inlägg och vill gärna kommentera. Findus vill vi hålla den högsta kvaliteten på marknaden och vara så tydliga med information om innehåll, råvaror och allergener som det bara går. Kvalitet och transparens är våra ledord.
  Vi välkomnar en öppen dialog och är lyhörda för kritik men vill också få chansen att ge vår bild av saken. Läs gärna mer på: http://bit.ly/naSc4Q
  Mvh
  Findus

 2. Ja nog vill jag ha mer än 3-4 räkor i en portion räksås.. =)

  Jag har under många år sett kollegor sitta med såna lådor i lunchmatsalen och det har nog aldrig hänt att de sagt att det var gott, snarare att det var inget vidare gott men duger, och att de äter det för att de är lata och tycker det är smidigt att ha med sig.

  Jag skulle aldrig köpa sån färdiglagad mat mer än i yttersta nödfall. De är varken speciellt aptitliga eller näringsmässigt värda att lägga pengar på .. =)

 3. Dålig stil av Findus tycker jag! Känns som att de bara har dåliga ursäkter. Jag köper INTE denna färdigmat! Lagar hellre riktig mat som smakar bättre 🙂

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*