Ekströms hallon- och blåbärskräm sötas rätt!

uyvyzp78o4jeo5e0clh7Äntligen (skulle jag vilja säga) så sötar man helt rätt, dvs med stevia och erytritol! 😀

Jag har missat att Ekströms har kommit ut med en ny kräm som är sötad just med stevia och erytritol och det finns inget annat sötningsmedel i heller, mycket bra att man inser vad som är bäst. Den skulle finnas i affären from v 32.

Nu har jag inte smakat krämen då jag hellre gör egen kräm, men då många i dagens stressade värld ibland kanske vill gå en genväg så passar ju denna bra.
Den innehåller inte allt för mycket annat skräp heller. Men som sagt man lagar ju kräm kvickt själv 😉

 

Någon som testat den?

 

 

9 kommentarer

   • ja nu är det ju inga kolhydrater som kommer från sötma…. det är ju bären i detta fallet.
    Margareta reagerar ju inte på att de är sötade med något som ger kolhydrater, utan att bären i sig ger kolhydraterna. men då bär faktiskt ingår i en lchf så är väl 9 gram kh 100 gram helt ok.
    Blåbär= 9,1 gram 100 gram
    Hallon= 4,1 gram 100 gram

    • Margaretha reagerade främst över kolhydrathalten, jag reagerade över att bär skulle behöva extra sötma. Varför söta något som redan är sött? Tycker det fördärva mer än det gör nytta.

     Annars är väl bär helt ok i mindre mängder eller på fest och kanske helg. Det är ju olika från person till person. Jag ser bär (och frukt) som godis, jag tillsätter ingen sötma när jag äter detta.

  • 100 gram ger 9 gram kolhydrater, det är ungefär vad hallon och blåbär tillsammans skulle ge. En portion anger man till 150 gram och blir 14 gram.
   Om denna kräm skulle vara den enda kolhydratskälla över dagen så är det LCHF. 🙂
   Allt handlar ju om kolhydrater över dagen:
   Max ca 10 gram kolhydrater om dagen = strikt LCHF
   Max ca 25 gram kolhydrater om dagen (5 E%) = Normal LCHF
   Max ca 50 gram kolhydrater om dagen (10 E%) = Övre gräns för LCHF
   100 gram kolhydrater om dagen (ca 20 E%) = Kolhydratreducerad kost
   30 E% kolhydrater om dagen, och däröver = Kolhydratbaserad kost

 1. Det kan inte komma från bara bären det är ju bara 20% som är bär är det inte kolhydrater i potatisstärkelse. Om hallon innehåller 4,1 gram kolhydrater på 100 gr är det någon som blivit lurad tycker jag.

  • Det är ju möjligt att det här är tvärtom mot andra där man uppger för lite, här kanske man uppger för mkt. Potatissträkelsen borde ju inte ge sånna väldiga mängder kan jag tycka.
   Visserligen innehåller potatismjöl 81 gram kh per 100 g men det väger ju lite…

  • tänker… man kan ju maila Ekströms om man vill veta hur det kan bli så mkt kolhydrater i krämen med endast 20% bär. Jag föredrar ju som sagt att göra egen 😉

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*